Οι Α.Ντιούμιν και Α.Μπελόουσοφ ορίστηκαν από Β.Πούτιν να οδηγήσουν Ρωσία στη Νίκη

982

Ο Β.Πούτιν έχρισε τον διάδοχο του στην ηγεσία της Ρωσίας, τον άνθρωπο που θα συνεχίσει μαζί με τον νέο Υπουργό Άμυνας την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ και τη Δύση, όποια μορφή και αν αυτή αποκτήσει τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για τον Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον στρατηγό Αλεξέι Ντιούμιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη μεταφορά του Αλεξέι Ντιούμιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της περιοχής Τούλα, στην προεδρική διοίκηση.

Ο Ντιούμιν θα είναι ο άμεσος και πιο στενός βοηθός του Β.Πούτιν, θα τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις και θα έχει επαφή μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες τη βδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, ο Β.Πούτιν τον εκπαιδεύει σταδιακά εδώ και πολύ καιρό για διάδοχο του καθώς συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, είναι νέος, σκληροτράχηλο “Γεράκι” και πιστός στο όραμα του.

O Nτιούμιν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και η μητέρα του δασκάλα. Το 1995, εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO). Φρουρούσε τόσο τον Πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν όσο και τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομιρντίν. Από τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιούμιν εργαζόταν στην σωματοφυλακή του προέδρου για την πρώτη και την δεύτερη θητεία του Πούτιν.

«Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στην Ρωσία και στο εξωτερικό», είπε ο Ντιούμιν.

Το 2012 διορίστηκε υπαρχηγός της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014 διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (Ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους πίσω από την ένωση με τη Κριμαίας. Το 2015 διορίστηκε υφυπουργός Άμυνας.

Το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο ηγέτης του LDPR Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι όρισε τον Ντιούμιν έναν από τους πολιτικούς που θα μπορούσαν να διαδεχτούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Politico: O Πούτιν προετοιμάζεται «για πολλά χρόνια ακόμα πολέμου»

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό αργά την Κυριακή, διώχνοντας τον επί μακρόν υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για να τεθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας αντί του Νικολάι Πατρούσεφ, προκάλεσε έκπληξη.

«Η προτεραιότητα του Πούτιν είναι ο πόλεμος- ο πόλεμος φθοράς κερδίζεται από την οικονομία», έγραψε στο X η Αλεξάνδρα Προκοπένκο, πρώην σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

«Σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή», είπε για την επιλογή Μπελούσοφ ο Πεσκόφ και πρόσθεσε οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής.

«Η αντικατάσταση του Σόιγκου με έναν (σχετικά έμπειρο και προφανώς ικανό) οικονομολόγο σηματοδοτεί αρκετά ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έρθει μέσω του να ξεπεράσει σε παραγωγή την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της», δήλωσε ο Τζίμι Ράστον, αναλυτής ασφαλείας με έδρα το Κίεβο, στο Χ. «Προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου», κατέληξε.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής, δηλαδή βρίσκονται στο 6,7% του ΑΕΠ. Με υπουργό Άμυνας τον Μπελόουσοφ, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Έχοντας κάνει καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Μπελούσοφ υπηρέτησε ως υπουργός οικονομικής ανάπτυξης για ένα χρόνο προτού διοριστεί οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν το 2013.

Από το 2020 διατελεί πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο The Bell, που επικαλέστηκε αξιωματούχο, το 2018, σε αντίθεση με τους άλλους οικονομικούς συμβούλους του Πούτιν, ο Μπελούσοφ πίστευε ότι η Ρωσία ήταν «περικυκλωμένη από εχθρούς» και υποστήριζε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.

Σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, ο Μπελόουσοφ εμφανίζεται ως θρησκευόμενος συντηρητικός, μια εικόνα που συμβαδίζει με τη δημόσια παρουσία του ίδιου του Πούτιν.

Kαι οι Αμερικανοί όμως θεωρούν πως η επιλογή Μπελόουσοφ είναι μια κακή ένδειξη.

Δηλώσεις Α.Μπελόουσοφ – Πολεμική οικονομία…

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων, δήλωσε σήμερα ο Αντρέι Μπελόουσοφ.

Η Ρωσία θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια τέτοια νίκη, είπε, προσθέτοντας, ότι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση σχετίζεται με την χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Και εδώ δεν πρέπει μόνο να μαθαίνουμε, πρέπει να προλαμβάνουμε τον εχθρό», είπε ο Μπελόουσοφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί «νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου».

Ο Μπελόουσοφ είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά.

“Πρωταρχικός στόχος μου στο ΥΠΑΜ είναι αύξηση του δυναμικού του Ρωσικού Στρατού, χωρίς να γίνει νέα επιστράτευση. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η παροχή πυρομαχικών, πυραύλων, drones και εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, στην Ομάδα Στρατιών “Βορράς” που μάχεται στο Χάρκοβο” πρόσθεσε ο Μπελόουσοφ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει θέσει ως καθήκον να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της οικονομίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην οικονομία της χώρας, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών δαπανών, δήλωσε ο Αντρέι Μπελόουσοφ μιλώντας ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Ο Μπελόουσοφ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να λύσει τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, «και αν χρειαστεί, ακόμη και τη ζωή του».

Ονόμασε επίσης την αρχή που τον καθοδηγεί πάντα: «μπορείς να κάνεις λάθη, αλλά δεν μπορείς να πεις ψέματα».

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης μου απέναντι στη χώρα, στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρο», κατέληξε.

Εκκαθαρίσεις στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Ταυτόχρονα, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις εδώ και δύο δεκαετίες.

Μετά τις αποπομπές των Ρουσλάν Τσαλίκοφ (αναπληρωτής ΥΠΑΜ) και Τιμούρ Ιβανόφ (Υφυπουργός Άμυνας), συνελήφθη και ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Γιούρι Βασίλιεβιτς Κουζνέτσοφ.

Μέχρι το 2023 ήταν επικεφαλής 8ης διεύθυνσης (αντικατασκοπεία) του Γενικού Επιτελείου

Ο Αντιστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ, το τρέχον διάστημα επικεφαλής διεύθυνσης αρμόδιας για ζητήματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε υπό κράτηση, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για «εγκληματική» δραστηριότητα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή του στα σώματα ασφαλείας.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το 2021-2023, ως επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κουζνέτσοφ δέχθηκε δωροδοκία από αντιπροσώπους εμπορικών δομών για να εκτελέσει ορισμένες ενέργειες επ’ ωφελεία τους», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή. Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα έχουν συλληφθεί για το σκάνδαλο, με πρώτο τον υφυπουργό Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ τον Απρίλιο του 2023 με την ίδια κατηγορία.

Ερευνητές έκαναν γνωστό πως, σε έρευνες που έγιναν σε ιδιοκτησίες του Γιούρι Κουζνέτσοφ, ανακαλύφθηκαν το ισόποσο σε ρούβλια και ξένα νομίσματα άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και χρυσά νομίσματα, ρολόγια και είδη πολυτελείας. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Κουζνέτσοφ για να σχολιάσει. Οι κατηγορίες εναντίον του ιδίου και του Ιβανόφ, του πρώην υφυπουργού Άμυνας, επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Ο Ιβανόφ αρνείται κατηγορίες ότι δέχθηκε δωροδοκίες ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή υπηρεσιών από μια κατασκευαστική εταιρεία με αντάλλαγμα την κατακύρωση συμβολαίων. Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε προσφυγές κατά της κράτησής τους από τον Ιβανόφ και τον φίλο του, τον Σεργκέι Μπορόντιν, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι συνωμότησε για να λάβει δωροδοκίες.

Οι άλλοι συλληφθέντες είναι ο Αλεξάντρ Φομίν, συνιδρυτής μιας κατασκευαστικής εταιρείας που φέρεται ότι προχώρησε στις δωροδοκίες και ο Αντόν Φιλάτοφ, πρώην επικεφαλής εταιρειών που υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος είναι ύποπτος για μεγάλης κλίμακας κατάχρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας