Ο Ζελένσκι πέταξε ”στα σκυλιά” τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Β.Ζαλούζνι-Αναταραχή στο στράτευμα

1319

Πλησιάζει , πλέον , το τέλος της Ουκρανίας. 

Ωμή δικτατορία Ζελένσκι στην Ουκρανία με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ. Κατά τα άλλα η ένοχη ΕΕ για σατραπισμό και ολοκληρωτισμό,  καταδικάζει την Ελλάδα για έλλειψη δημοκρατίας.

Ασφαλώς στην Ελλάδα έχει επιβληθεί αντιδημοκρατικό καθεστώς.  Το ένοχο όμως Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί να κατηγορήσει ως ένοχη την Ελλάδα.

”’Ενοχος ένοχον ού ποιεί ”!!! 

Ν.Σ.

            Στα σκυλιά ο Ουκρανός αρχιστράτηγος !

Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει στο Κιεβο καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/2) ότι είχε συνάντηση με τον στρατηγό Βαλερί Ζαλούζνι όπου έδωσε και τέλος στην αρχηγία του από την θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ως αποτέλεσμα των συνεχών ηττών στο πεδίο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Β.Ζαλούζνι είχε γίνει “κόκκινο πανί” για τον Β.Ζελένσκι μετά την συνέντευξη του Νοεμβρίου στον Economist όπου για πρώτη φορά από την έναρξη των μαχών είχε παραδεχθεί ότι η εξέλιξη στο πεδίο δεν πηγαίνει καλά για τον ουκρανικό στρατό

Είχε παραδεχθεί πως η Ουκρανία ηττάται από τον πόλεμο φθοράς, που επέβαλε η Ρωσία!

Όπως είχε αναφέρει η σύγκρουση θυμίζει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ακριβώς όπως στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επίπεδο της τεχνολογίας που μας οδηγεί σε αδιέξοδο», λέει.

Ο Ουκρανός στρατηγός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα για να βγει από το αδιέξοδο.

«Πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμία όμορφη λύση», παραδέχεται.

«Αυτό ήταν το λάθος μου. Η Ρωσία έχει τουλάχιστον 150.000 νεκρούς. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τέτοιες απώλειες θα είχαν σταματήσει τον πόλεμο.

Αλλά όχι στη Ρωσία, όπου η ζωή είναι φθηνή και όπου τα σημεία αναφοράς του Putin είναι ο Πρώτος και Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, στον οποίο η Ρωσία έχασε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους».

Το δεύτερο στοιχείο όμως που έκανε τον Ουκρανό πρόεδρο να ψάχνει ευκαιρία να τον αποπέμψει ήταν ο φόβος του πραξικοπήματος από τον ίδιο τον αρχηγό.

Βέβαια σήμερα ο Β.Ζελένσκι θέλησε να φανεί ως ένα βελούδινο διαζύγιο η αποπομπή του Ουκρανού αρχιστράτηγου ευχαριστώντας τον για τα δύο χρόνια στην ηγεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην «υπεράσπιση της πατρίδας».

Την θέση του καταλαμβάνει ο Ο.Σίρσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος θέλει να χρεώσει στον Β.Ζαλούζνι την αποτυχημένη αντεπίθεση (την οποία όμως δεν ήθελε να γίνει με αυτό τον τρόπο) αλλά και ότι έχει δώσει αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που αναφέρουν ότι πλέον το πολεμικό πεδίο είναι “στάσιμο” κάτι που δεν του “λύνει τα χέρια” να ζητά χρήματα από την Δύση.

Η συμφωνία Ζελένσκι με Ζαλούζνι για νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έρχεται σε μια χρονική περίοδο που η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας, με το Κίεβο να απευθύνει νέα έκκληση στη Δύση για άμεση αποστολή περισσότερων πυρομαχικών πυροβολικού.

«Τον ευχαρίστησα για τα δύο χρόνια υπεράσπισης της Ουκρανίας. Συζητήσαμε την ανανέωση που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Συζητήσαμε επίσης ποιος θα μπορούσε να είναι μέρος της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμενων της Ουκρανίας.

Τώρα είναι η στιγμή για την ανανέωση αυτή. Πρότεινα στον Ζαλούζνι να παραμείνει μέλος της ομάδας. Θα νικήσουμε σίγουρα. Δόξα στην Ουκρανία!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ζελένσκι.

Ο Βαλερί Ζαλούζνι πιστώνεται την πρώτη μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση (άνοιξη 2022), που είχε ως αποτέλεσμα η Ουκρανία να ανακαταλάβει σημαντικά εδάφη στην περιφέρεια Χάρκοβο (ανατολικά), να «θωρακίσει» την περιοχή του Κιέβου (κεντρικά) και να μπει στην πόλη Χερσώνα (νότια).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για πιθανή αντικατάσταση Ζαλούζνι και για αγεφύρωτες διαφορές του Ουκρανού στρατηγού με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας