Ο Ύμνος του Β. Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα

2003

Λίγοι ίσως πρόσεξαν τους θριαμβικούς επαίνους που ο Β. Σόιμπλε, στην συνέντευξή του στα “ΝΕΑ”, εξέπεμψε για τον Αλ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο Β. Σόιμπλε, ως σοβαρός συντηρητικός πολιτικός του βαθέως Γερμανικού ιμπέριουμ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, τις πλέον κρίσιμες για το ελληνικό σύστημα σε όλη τη μεταπολίτευση.

Σε αυτές τις εκλογές τόνισε ο Β. Σόιμπλε “ο Αλ. Τσίπρας έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά την πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνη με την οποία είχε εκλεγεί.

Ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε την διάδοχη κυβέρνηση (εννοεί του Κυρ. Μητσοτάκη!) στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί”, κατέληξε ο Β. Σόιμπλε με μια ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Ο Β. Σόιμπλε στον ενθουσιασμό του να επαινέσει ανακουφισμένος τον Αλ. Τσίπρα, μάλλον δεν κατάλαβε ότι τον εξέθετε ανεπανόρθωτα.

Διότι όλη η σημερινή προεκλογική ψευτοαντιδεξιά ρητορική και δημαγωγία του Αλ. Τσίπρα πέφτει στο κενό, με το ξεφώνημα του ως του πολιτικού που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ το τρίτο μνημόνιο και έστρωσε το δρόμο, κατά τον Β. Σόιμπλε, όχι μόνο στην έλευση του Κυρ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση αλλά και στην εφαρμογή της σημερινής άθλιας πολιτικής του, που ο Σόιμπλε ονομάζει, εύλογα για τον ίδιο, «σταθεροποίηση» της χώρας μας.

Αν αυτό που ζούμε τώρα είναι “σταθεροποίηση” τότε την αποσταθεροποίηση πως την φαντάζεται ο αξιότιμος Β. Σόιμπλε!

N.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας