Ο “Τακτικιστής”

1244
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας προτείνει κάτι με κρυφή επιθυμία την αποτυχία της πρότασης του. Το έκανε με την πρόταση του για το δημοψήφισμα το 2015. Αποδείχθηκε ότι επιθυμούσε την επικράτηση του ΝΑΙ. Την βραδιά της πρωτοφανούς μεγάλης νίκης του ΟΧΙ με 63%, που ο λαός πανηγύριζε στους δρόμους, ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του “συνελήφθησαν” μέσα στο Μαξίμου με μαύρες πλερέζες και τα μούτρα στα πατώματα. Μάρτυρες οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ζωή Κωσταντοπούλου που τους έπιασαν στις μαύρες τους. Είχε προαποφασίσει να ψηφίσει το επόμενο μνημόνιο. Πίστευε ότι με κλειστές τις τράπεζες, με όλη την Ευρώπη εναντίον μας, με όλα τα κανάλια υπέρ του ΝΑΙ, η κυριαρχία του ΝΑΙ θα ήταν σίγουρη και έτσι θα εφάρμοζε το τρίτο μνημόνιο με θετική την λαϊκή ψήφο. Να όμως που δεν του βγήκε, το μεγαλείο του λαού  άφησε τους πάντες άφωνους. Στην συνέχεια την επομένη προχώρησε ο αθεόφοβος στην ιστορική κολοτούμπα, ψηφίζοντας μαζί με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, 222 ψήφοι, το τρίτο μνημονιο, ενώ 43 βουλευτές  του με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη καταψήφισαν και έριξαν την κυβέρνηση.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Τσίπρας είναι σπάνια περίπτωση αμοραλιστή τακτικιστή πολιτικού.
Ο Κασσελάκης ήταν προσωπική του επιλογή, όλονών το μυαλό βέβαια πάει και στην “πρεσβεία”. Οι δικοί του άνθρωποι, ο Τάσος Παπάς, ο ξάδερφος Τσίπρας αλλά και το alter ego του ο Καρανίκας γύρισαν την πλάτη στην Αχτσιόγλου, έδωσαν το μήνυμα, στήριξαν ανοιχτά  Κασσέλ.
Οι ίδιοι άνθρωποι ήταν και τώρα που πήγαν κόντρα στην αιφνιδιαστική προτροπή του Τσίπρα για την επανεκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ένδειξη ότι η πρόταση για επανεκλογή δεν έγινε για να πραγματοποιηθεί, αλλά για να δώσει ώθηση τον κατηφορίζοντα πρόεδρο Κασσελάκη με ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να κάνει παιχνίδι, να πάρει τα πάνω του, με όλον τον θεατρινισμό που διαθέτει.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο γίνεται η κολοτούμπα. Ο Κασσέλ πανηγυρίζει, οι άνθρωποι του Τσίπρα κάνουν πίσω, τον αβαντάρουν να κυριαρχήσει πανηγυρικά στο συνέδριο. Η επανεκλογή ματαιώνεται. Η λόρδωση του προέδρου γίνεται κι αυτή πλεονέκτημα,  ορθώνεται νικητής, αναμφισβήτητος, χολυγουντιανή επανεκκίνηση, έτσι πρέπει να είναι μια σωστή αμερικανιά, χωρίς πολιτικές αναλύσεις και πολιτικές συγκρούσεις. Έτσι κι αλλιώς η πολιτική εξορίστηκε από τον χώρο της αντιπολίτευσης. Δεν τους ενδιαφέρουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ούτε που μυρίζονται ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου. Βρίσκονται στον κόσμο τους, στον ΝΑΤΟϊκό τους κόσμο, μαζί με τον Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας