Ο στρατηγός που ανακατέλαβε 50% της Συρίας διοικητής ρωσικών δυνάμεων Ουκρανίας

1791
Ο στρατηγός που ανακατέλαβε 50%

Τη διοίκηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας που βρίσκονται στην Ουκρανία αναλαμβάνει ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας με την εξέλιξη αυτή να φέρνει σε μεγάλο βαθμό αγωνία στην Γερμανία που ζητά ακόμα μεγαλύτερη προστασία από το ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του στρατηγού από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας ακολουθεί την απομάκρυνση, όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας, των δύο διοικητών από τις συνολικά πέντε στρατιωτικές διοικήσεις της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αφού πρόκειται για έναν ισχυρό άνδρα του ρωσικού στρατού.

Στην 35ετή καριέρα του στον ρωσικό στρατό έχει τιμηθεί με το παράσημο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και έχει διοικήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Υπό τη διοίκηση του Σουροβίκιν, η κυβέρνηση τoυ Άσαντ κατάφερε μια σημαντική καμπή στον αγώνα κατά των αντιπάλων του στον εμφύλιο πόλεμο, ανακτώντας πάνω από το 50% τον έλεγχο της Συρίας μέχρι τα τέλη του 2017 μετά από μια σειρά επιτυχημένων στρατιωτικών εκστρατειών.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ήταν ο Σουροβίκιν που κατάφερε να ανατρέψει το ρεύμα του πολέμου στη Συρία και τώρα είναι αυτός που αναλαμβάνει τις τύχες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για την κοινή ασφάλεια προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του κατά ενδεχόμενων ενεργειών της Ρωσίας και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα η Χριστίνα Λάμπρεχτ υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

“Είναι γεγονός ότι εμείς, το ΝΑΤΟ, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την κοινή μας ασφάλεια, επειδή δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι αυταπάτες και η μεγαλομανία του Πούτιν”, δήλωσε η Λάμπρεχτ στη διάρκεια μιας επίσκεψης της στις γερμανικές στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία.

“Έχουμε ακούσει τις ρωσικές απειλές κατά της Λιθουανίας για την εφαρμογή ευρωπαϊκών κυρώσεων στο σύνορο με το Καλίνινγκραντ. Αυτές δεν είναι σχεδόν οι πρώτες απειλές τις οποίες πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και να προετοιμαστούμε”, πρόσθεσε η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας