ΕΕ: Απαράδεκτη συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

570
ΕΕ: Απαράδεκτη συμφωνία

Το όγδοο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία αποφάσισαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μετέδωσε το Politico, οι πρεσβευτές της ΕΕ κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία για νέες κυρώσεις που θα πλήξουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου τιμών στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου.

Πρόκειται για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, που προτάθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μία σειρά από χώρες της ΕΕ είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα νέα μέτρα, ειδικά για το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου, και οι λεπτομέρειες πρέπει ακόμη να υπογραφούν γραπτώς την Τετάρτη (5/10).

Οι νέες απαγορεύσεις σε εισαγωγές ρωσικών προϊόντων, αναμένεται να στερήσουν τη Ρωσία από επιπλέον 7 δισ. ευρώ, όπως είχε τονίσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε δηλώσεις της προς τον Τύπο.

Η απαγόρευση στις περισσότερες εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο και το πιο πρόσφατο σχέδιο κυρώσεων βασίζεται σε αυτά τα μέτρα. Οι εισαγωγές άνθρακα έχουν ήδη καταργηθεί και οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας