Ο Ρόμπερτ Κένεντι για την Ουκρανία: Καλός αλλά λίγος…

1317

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα από τα προεκλογικά σποτάκια του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ:

“Αυτός ο πόλεμος δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Είναι ένας πόλεμος που οι Ρώσοι κατ’ επανάληψη προσπάθησαν να διακανονίσουν με όρους που ήταν εξαιρετικά ευνοϊκοί για την Ουκρανία και εμάς. Το κύριο που ήθελαν ήταν να κρατήσουμε το ΝΑΤΟ έξω από την Ουκρανία. Οι μεγάλες στρατιωτικές βιομηχανίες ήθελαν συνέχεια να προσθέσουν στο ΝΑΤΟ νέες χώρες. Γιατί; Επειδή τότε η χώρα αυτή θα πρέπει να προσαρμόσει τις στρατιωτικές της προμήθειες στις ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές όπλων, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες – Οι Northrop Grumman, Raytheon, General Dynamics, Boeing και Lockheed, αποκτούν μία “αιχμάλωτη αγορά”. Το Μάρτιο του 1922, δεσμεύσαμε 113 δισ. δολάρια [για τον πόλεμο στην Ουκρανία]. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, [με αυτά τα χρήματα] θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα σπίτι για κάθε σχεδόν άστεγο σε αυτή τη χώρα. Έκτοτε δεσμεύσαμε άλλα 24 δις πριν από δύο μήνες και τώρα ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητάει άλλα 60 δισεκατομμύρια. Τα πραγματικά μεγάλα έξοδα όμως θα έρθουν μετά τον πόλεμο, όταν θα πρέπει να ξαναχτίσουμε όλα όσα καταστρέψαμε. Όταν ο Μιτς ΜακΚόνελ ρωτήθηκε: “Μπορούμε να ξοδέψουμε 113 δις στην Ουκρανία”, η απάντησή του ήταν “Μην ανησυχείτε, δεν πηγαίνουν πραγματικά στην Ουκρανία. Πηγαίνουν σε Αμερικάνικες εταιρείες κατασκευής όπλων”. Παραδέχτηκε δηλαδή ότι είναι ένας μηχανισμός ξεπλύματος χρήματος.

Και σε ποιον νομίζετε ότι ανήκουν όλες αυτές οι εταιρείες;
Σωστά, στη Blackrock.

Ο Τιμ Σκοτ, στη διάρκεια του ρεπουμπλικανικού ντιμπέιτ είπε: “Μην ανησυχείτε, δεν είναι δώρο στην Ουκρανία, είναι δάνειο”. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αυτό το δάνειο πρόκειται ποτέ να ξεπληρωθεί; Όχι βέβαια! Τότε γιατί το λένε δάνειο; Επειδή αν το πουν δάνειο, έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν δανειακούς όρους. Και ποιοι είναι οι δανειακοί όροι που τους επιβάλλουμε; 1ον, ένα ακραίο πρόγραμμα λιτότητας, που σημαίνει ότι αν είσαι φτωχός στην Ουκρανία θα παραμείνεις φτωχός για την υπόλοιπη ζωή σου. 2ον και σημαντικότερο: Η Ουκρανία θα πρέπει να βγάλει όλη την κρατική της ιδιοκτησία προς πώληση σε πολυεθνικές. Περιλαμβανομένων όλων των αγροτικών της εκτάσεων, που είναι ο σημαντικότερος πόρος της χώρας. Επί χίλια χρόνια γίνονται πόλεμοι γι αυτή τη γή. Είναι η πλουσιότερη αγροτική γη στον κόσμο, ο σιτοβολώνας της Ευρώπης. 500.000 νέοι, Ουκρανοί νέοι, έχουν πεθάνει για να κρατήσουν αυτή τη γη σαν κομμάτι της Ουκρανίας. Σχεδόν σίγουρα δε γνώριζαν αυτό τον δανειακό όρο. Έχουν ήδη πουλήσει το 30%. Οι αγοραστές ήταν η Dupont, η Cargill και η Monsanto.

Σε ποιον νομίζετε ότι ανήκουν όλες αυτές οι εταιρείες;
Στη Blackrock.

Και μετά, το Δεκέμβριο ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε το συμβόλαιο της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας. Και ποιος λέτε ότι πήρε αυτό το συμβόλαιο; Η Blackrock!

Τα κάνουν λοιπόν αυτά μπροστά στα μάτια μας. Δεν νοιάζονται καν πλέον για το ότι το ξέρουμε. Επειδή ξέρουν ότι μπορούν να “την βγάλουν καθαρή”. Και πώς το ξέρουν; Επειδή έχουν μια στρατηγική. Και αυτή η στρατηγική είναι πολύ παλιά: Μας κρατάνε σε πόλεμο τον ένα με τον άλλο. Μας έχουν να μισούμε ο ένας τον άλλο. Βάζουν τους ρεπουμπλικάνους να πολεμάνε τους δημοκρατικούς και το αντίστροφο, τους λευκούς ενάντια στους μαύρους και όλες αυτές τις διαιρέσεις που σπέρνουν.”

Σημειώσεις Ισκρα:

Το κείμενο, και οι πληροφορίες που περιέχει – αν είναι ακριβείς – είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όμως πρέπει να επισημάνουμε τρία πράγματα:

  1. Από την εισαγωγή του κειμένου, αν την οδηγήσει κανείς στη λογική της συνέπεια, προκύπτει ότι η Ρωσία έχει δίκιο στην Ουκρανική σύγκρουση. Η μέχρι τώρα κριτική του Κένεντι προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν σε διαφορετική βάση: “Η στάση της Ρωσίας είναι εγκληματική, αλλά δεν είναι δική μας δουλειά να λύσουμε το πρόβλημα”. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πει κανείς, αλλά και μια αυτοκριτική για την προηγούμενη στάση του δε θα έβλαπτε.
  2. Καλή η ανάλυση, αλλά πρόταση δεν υπάρχει, πέρα από γενικολογίες του τύπου “΄προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός” και – ακόμη χειρότερα – “Σαν πρόεδρος δε θα υποταχθώ στους βιομήχανους όπλων. Στείλτε λεφτά στην προεκλογική μου καμπάνια.”
  3. Το χειρότερο όλων: Ότι και να πει για την ΕΣΕ στην Ουκρανία (η οποία άλλωστε εν πολλοίς έχει ουσιαστικά τελειώσει), λίγη σημασία έχει όταν υποστηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και δυστυχώς, ο Ρ. Κένεντι, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, στηρίζει αναφανδόν την εν εξελίξει γενοκτονία που ασκεί το κατοχικό σιωνιστικό ψευδοκράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας