Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν.Μαδούρο ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Κίνα

576

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αρχίζει από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, την πρώτη από το 2018, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επισκέπτεται επίσημα την Κίνα από την 8η ως τη 14η Σεπτεμβρίου”, ανέφερε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνγίνγκ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το Πεκίνο διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Μαδούρο, που η Δύση και οι σύμμαχοί της έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο, και συγκαταλέγεται στους κυριότερους πιστωτές της Βενεζουέλας, το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά 80% λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και των διεθνών κυρώσεων.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τη Σαγκάη και το Πεκίνο, όπου είχε συνομιλίες ιδίως με τον κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι.

“Η Κίνα και η Βενεζουέλα σφυρηλάτησαν ακλόνητη φιλία και η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τη Βενεζουέλα στην υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας της και της εθνικής αξιοπρέπειάς της”, δήλωσε ο κ. Ουάνγκ κατά τη συνάντηση αυτή.

Η επίσκεψη του προέδρου Μαδούρο καταγράφεται την ώρα που οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πάνε στην Ινδία για τη σύνοδο της G20, από την οποία ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να απουσιάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας