Ο Πούτιν βάζει “φωτιά” στις βάσεις των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή

2441

Έστειλε βαρύ οπλισμό σε Ρώσους μισθοφόρους και Χεζμπολά

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin φορτωμένο με όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κιαμισλί, κοντά στα τουρκικά σύνορα

Νέες καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Συρία, όπου η Μόσχα και προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, όπως όλα δείχνουν στοχοποιεί τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, οι οποίες ήδη υποφέρουν από επιθέσεις των Ιρανών πολιτοφυλάκων.

Πιθανότατα όμως να μην πρόκειται για Ιρανούς πολιτοφύλακες, αλλά για φρουρούς της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν και συριακές τακτικές δυνάμεις.

Γέμισε η Συρία με ρωσικό βαρύ οπλισμό

Ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη, μετέφεραν σύμφωνα με πηγές βαρύ οπλισμό σε “ρωσικές πολιτοφυλακές” στην Al-Rusafah και στο συριακό καθεστώς, και στην 93η Ταξιαρχία πεζικού των Σύρων στην Αΐν Ίσσα.

Επίσης ρωσικό Ilyushin φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά που ανήκουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, προσγειώθηκε στο συριακό έδαφος.

Ο ιστότοπος Euphrates Post που συνδέεται με τη συριακή αντιπολίτευση ανέφερε, ότι το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία είχαν στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin φορτωμένο με όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κιαμισλί, κοντά στα τουρκικά σύνορα, προερχόμενο από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμειμίμ στη συριακή ακτή, νοτιοανατολικά της Λαττάκειας.

 

Το φορτίο μεταφέρθηκε στο Σύνταγμα Ταρτάμπ του συριακού καθεστώτος γνωστό και ως το 54ο Σύνταγμα, το οποίο αποτελείται από δυνάμεις του καθεστώτος, της Χεζμπολάχ και της Ρωσίας, και το οποίο  βρίσκεται κοντά στη συνοικία Ζουνούντ στο νότιο Καμισλί.

Ρωσικά ελικόπτερα μετέφεραν κιβώτια όπλων και πυρομαχικών στην πόλη Μαντάν, ανατολικά της Ράκα, και στο αεροδρόμιο Αλ Ταβκάχ (Al-Tabqah), δυτικά της Ράκα, για να διανεμηθούν σε “ρωσικές πολιτοφυλακές” στην οργάνωση Al-Rusafah και στο συριακό καθεστώς, καθώς και στην 93η συριακή Ταξιαρχία στην Αΐν Ίσσα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επιπλέον ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη Ilyushin φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά που ανήκουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) έφτασε στο αεροδρόμιο Κιαμισλί από το αεροδρόμιο Ντειρ Αλ Ζούρ.

Το φορτίο παρελήφθη από «ιρανικές πολιτοφυλακές», προτού μεταφερθεί στο Σύνταγμα Ταρτάμπ και στο Κέντρο εκπαίδευσης.

Το κέντρο αυτό αποτελεί αρχηγείο και αποθήκη όπλων των ιρανικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, και βρίσκεται μεταξύ του αρχηγείου του συριακού Συντάγματος Ταρμπάμ και του αεροδρομίου του Κιαμισλί.

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή κατά Ισραήλ και βάσεων των ΗΠΑ 

Η επαρχία Αλ-Χασάκα γνώρισε πρόσφατα μια άνοδο της έντασης μεταξύ των δυνάμεων του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δηλαδή του Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και τη Ρωσία, οι οποίες επανειλημμένα επιτέθηκαν σε βάσεις των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.

Στις 9 Νοεμβρίου, πηγές που συνδέονται με τη συριακή αντιπολίτευση ανέφεραν ότι ένα ιρανικό αεροσκάφος Ilyushin προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Χμειμιμ της Συρίας για να παραδώσει άγνωστο φορτίο, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία μέσω ρωσικών οχημάτων.

Η εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Jarida ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία και το Ιράν συμφώνησαν ότι η Χεζμπολάχ θα μεταφέρει τον παλιό της εξοπλισμό σε αραβικές φυλές στην ανατολική Συρία και στη Ρωσία, με αντάλλαγμα τη ρωσική βοήθεια για τη μεταφορά προηγμένων ιρανικών όπλων στην οργάνωση μέσω Συρίας.

Πρόκειται πιθανότατα για αντιαρματικά συστήματα Kornet, πυραύλους ( επί οχημάτων και φορητούς) , φορητό οπλισμό, συσκευές παρεμβολών, νάρκες, χειροβομβίδες, όλμους με στόχο  την μετωπική σύγκρουση με το Ισραήλ αλλά και για επιθέσεις  σε βάσεις των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας