Ο πόλεμος ΝΑΤΟ στην Ουκρανία άνοιξε κουτί της Πανδώρας-Είναι πλέον αργά;

1276

Oι κακοσχεδιασμένες κυρώσεις της ΕΕ έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα: προκαλούν χάος σε όλη την ενεργοβόρα Ευρωζώνη.

«H Ρωσία μας εκβιάζει», δήλωσε η πρόεδρος της Commission Ursula von der Leyen υπεραμυνόμενη των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Εξοργίζεται με την απόφαση του Putin να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αλλά και με το αίτημά του για πληρωμές σε ρούβλια!
Ωστόσο, οι κακοσχεδιασμένες κυρώσεις της ΕΕ έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα: προκαλούν χάος σε όλη την ενεργοβόρα Ευρωζώνη!
Στην πραγματικότητα, εάν η ΕΕ ήταν ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο ή μια ιδιωτική εταιρεία, οι υπεύθυνοι για τέτοιες παράλογες κυρώσεις θα είχαν απολυθεί για την πρόκληση καταστροφής στις βιομηχανίες και δυσκολιών σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες!
Χωρίς ένα συνεκτικό σχέδιο, η ΕΕ έχει στην πραγματικότητα παγιδευτεί σε ένα δίλημμα.
Ο οικονομικός ιστός που έχουν πλέξει για να τιμωρήσουν τον Putin έχει πάει πολύ στραβά και είναι εκτός ελέγχου.

Χωρίς σχέδιο η ΕΕ

Η βιαστική απόφασή της να αγνοήσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για τη στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων έχει πυροδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η απόφαση της Δύσης να αγνοήσει τον πραγματισμό βλάπτει τις οικονομίες τους και φέρνει τη χειρότερη ύφεση που έχει δει η Ευρώπη εδώ και χρόνια.
Η απόφαση των G-7 να υιοθετήσουν ανώτατα όρια τιμών για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο για να πλήξουν περαιτέρω τη Ρωσία φαίνεται απλώς μια ακόμη από αυτές τις άστοχες αποφάσεις που θα προσθέσουν περαιτέρω δυσκολίες στους πολίτες και τη βιομηχανία, επισημαίνει σε άρθρο του στην Pravda, ο συγγραφέας Andreas C Chrysafis.
Το μόνο που έχει να κάνει η Ρωσία είναι να κλείσει τις γραμμές ανεφοδιασμού στις τελευταίες κυρώσεις των G-7!

Προς Κίνα – Ινδία

Ο Putin προφανώς θα ανακατευθύνει τη ροή φυσικού αερίου και πετρελαίου προς την Κίνα, την Ινδία και τις αγορές του Ιράν των 3,7 δισεκατομμυρίων – ο μισός πληθυσμός της Γης – συμπεριλαμβανομένων άλλων φιλικών προς τη Ρωσία χωρών όπου υπάρχουν ήδη δίκτυα αγωγών!
Σε αυτή την περίπτωση, ποιος πραγματικά βλάπτει ποιον; Η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει —ακόμα και να κλείσει— τη ροή ενέργειας προς τον πληθυσμό των 445 εκατομμυρίων της Ευρώπης ώθησε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες, ενώ οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται και τονώνουν τα ρωσικά ταμεία.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ ανησυχούν πλέον σοβαρά για το πώς θα αντιμετωπίσουν την άμεση ενεργειακή κρίση κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Ξεσηκώνονται οι Ευρωπαίοι

Αντιμέτωποι με ένα μπαράζ τιμωρητικών πολιτικών της ΕΕ, οι εγκλωβισμένοι πολίτες προετοιμάζονται για έναν άθλιο χειμώνα.
Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια δημόσια κατακραυγή και οι πολίτες αρχίζουν να ξεχύνονται στους δρόμους των πρωτευουσών της ΕΕ απαιτώντας τον τερματισμό των κυρώσεων που βλάπτουν τα προς το ζην.
Στη Γερμανία διαδηλωτές έχουν ήδη βγει στους δρόμους με συνθήματα αρνούμαστε να πληρώσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα παρόμοιο κλίμα αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη! Κανένας λογικός άνθρωπος δεν υποστηρίζει τον άσχημο πόλεμο στην Ουκρανία!
Εάν ο Πρόεδρος Trump ή η Καγκελάριος Merkel ήταν στην κυβέρνηση, η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και σίγουρα δεν θα κλιμακωνόταν στην τρέχουσα πολεμική τρέλα.

Η αυταπάτη του ΝΑΤΟ

Αντίθετα, οι δυτικοί ηγέτες αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια και ανάγκασαν το χέρι του Putin να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του εναντίον της Ουκρανίας.
Η αυταπάτη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο παρέχοντας μια απεριόριστη προμήθεια όπλων και κυρώσεις που θα αποδυνάμωναν τη Ρωσία βλάπτοντας τη Μόσχα περισσότερο από την Ευρώπη έχει αποδειχθεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Το λάθος ότι κατά κάποιον τρόπο ο κόσμος θα υποστηρίξει τον πόλεμο αντιπροσώπων ΕΕ-ΝΑΤΟ έχει εντελώς εσφαλμένα υπολογιστεί.
Η κούραση του πολέμου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ορισμένα κράτη της ΕΕ έχουν αρχίσει να αντιστέκονται σε περαιτέρω κυρώσεις.
Προτιμούν να προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα παρά τις φιλοδοξίες του ΝΑΤΟ για διεύρυνση!
Η Τουρκία, για παράδειγμα, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις κυρώσεις, ενώ η Κύπρος δεν αντιστάθηκε, αλλά υπάκουσε στις οδηγίες της ΕΕ εις βάρος της ίδιας της οικονομίας.
Το πρόσχημα ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει σκοπό να «προστατεύσει τη δημοκρατία» και να αποκρούσει «ξένη επιθετικότητα» και «αυτοκρατορία» είναι ένα στρατηγικό ψέμα εδώ και χρόνια.

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο τέχνασμα σε πολλές περιπτώσεις στέλνοντας στρατεύματα:

Βοσνία το 1991,
Κοσσυφοπέδιο το 1999,
Αφγανιστάν το 2001,
Λιβύη το 2011,
Ιράκ το 2004,
Σομαλία το 2009.

Τα φονικά πεδία της διπροσωπίας αντέχουν μέχρι σήμερα!
Ωστόσο, όταν η Τουρκία — επί πολλά χρόνια μέλος του ΝΑΤΟ — εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, το ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τη στρατιωτική εισβολή, αλλά έκλεισε το μάτι.
Επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει το 40% του νησιού. τον εκτοπισμό περισσότερων από 220.000 Ελλήνων προσφύγων στη χώρα τους και τη δολοφονία 6.500 αμάχων.
Μετά από 64 χρόνια κατοχής, οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου – σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ – δεν αναγνώρισαν ποτέ επισήμως τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας ως εισβολή και κατοχή.
Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας είναι πλέον καλά εδραιωμένος.
Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να καταστραφούν ο Putin και η Ρωσία και να πάρουν πίσω όλα τα εδάφη.

Το Μεγάλο Ψέμα

Κρυφές ατζέντες χωρίς διαφάνεια φαίνεται να κινούνται στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας.
Το ψέμα και το να διαμορφώνεις την αλήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες έχει γίνει στις μέρες μας αποδεκτή συμπεριφορά στην πολιτική.
Το Μεγάλο Ψέμα του Joseph Goebbels εφαρμόζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν: «Ποτέ μην παραδέχεσαι ένα λάθος. Μην παραδέχεσαι ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο καλό στον εχθρό σου. Μην αφήνετε ποτέ χώρο για εναλλακτικές λύσεις. Ποτέ μην αποδέχεσαι την ευθύνη. επικεντρωθείτε σε έναν εχθρό τη φορά και κατηγορήστε τον για όλα όσα πηγαίνουν στραβά. Οι άνθρωποι θα πιστέψουν ένα Μεγάλο Ψέμα νωρίτερα από ένα μικρό ψέμα. και αν το επαναλαμβάνεις αρκετά συχνά, αργά ή γρήγορα θα το πιστέψουν».
Η σύγκρουση μισών αληθειών μεταξύ Ουκρανίας/Ρωσίας που έχει σκοπό να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αποτελεί στην πραγματικότητα μεγαλύτερο μέρος μιας παραπληροφόρησης για λόγους ευκολίας. Ωστόσο, κερδίστε ή χάσετε, οι άνθρωποι στην Ουκρανία είναι παγιδευμένοι!

Tο κατακλυσμικό κουτί της Πανδώρας

Οι πόλεμοι δεν καταστρέφουν ποτέ έθνη, αλλά τα χρέη καταστρέφουν και ο ουκρανικός λαός χρησιμοποιεί το αίμα για νόμισμα για να συνεχίσει έναν πόλεμο παραφροσύνης.
Κατά ειρωνικό τρόπο, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν παραδέχτηκαν ποτέ ότι βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και «νίπτουν τας χείρας τους» χρησιμοποιώντας στρατεύματα στο έδαφος.
Οι λόγοι είναι αρκετά προφανείς:
Είναι νευρικοί από την απάντηση του Putin σε περίπτωση που μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον κρατών-μελών του ΝΑΤΟ! Αντίθετα, παρέχουν χρήματα, όπλα και «συμβούλους», συμπεριλαμβανομένων «στρατιωτικών εκπαιδευτών» για να βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να συνεχίσουν έναν πόλεμο φθοράς μέσω αντιπροσώπων.
Αποφασισμένοι να παράσχουν περισσότερα «αμυντικά όπλα» για να ακρωτηριάσουν τη Ρωσία, οι δυτικοί σύμμαχοι στην πραγματικότητα δεν βλέπουν την ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης.
Η προσήλωσή τους να τιμωρήσουν τον Putin έχει ανοίξει τώρα το κατακλυσμικό κουτί της Πανδώρας γεμάτο τραγικές συνέπειες.
Στην πραγματικότητα, έχουν εξαπολύσει τη Χίμαιρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα βάλουν ένα τέλος στη σύγκρουση προτού κλιμακωθεί σε ένα πανευρωπαϊκό χάος που θα διαρκέσει για πολύ καιρό!

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας