Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίεσε Μακρόν να διώξει την πρωθυπουργό

873

Ο Μπερνάρ Αρνό, o CEO του οίκου μόδας LVMH και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, άσκησε προσωπικά πιέσεις στον Εμανουέλ Μακρόν για να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν με μια πιο φιλελεύθερη οικονομικά πολιτική φιγούρα.

Σε μια συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις αρχές Ιουλίου, ο Μπερνάρ Αρνό υποστήριξε έναν από τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης για να αντικαταστήσει την Μπορν, που θεωρείται κεντροαριστερή. Η πρώτη του επιλογή ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε μεγάλη εκστρατεία για τη θέση εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το Politico.

Οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν αυτό το καλοκαίρι ότι η Μπορν, η οποία δυσκολευόταν να συγκεντρώσει δεξιούς βουλευτές για να στηρίξουν την ατζέντα της, θα άλλαζε στο πλαίσιο του αναμενόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Παρέμεινε ωστόσο στη θέση της καθώς άλλαξαν τα χαμηλότερα κλιμάκια. Ενώ ο Ζεράλ Νταρμανέν, δεν κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός αυτή τη φορά, δεν είναι μυστικό ότι εξακολουθεί να έχει βλέψεις.

Ο Αρνό, ο οποίος ανταλλάσσει με τον Έλον Μασκ, την πρώτη θέση στη λίστα Forbes, για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και διευθύνει τον οίκο LVMH υπήρξε ανοιχτά υποστηρικτής του Μακρόν και η οικογένειά του είναι κοντά στην πρώτη κυρία Μπριζίτ Μακρόν. Ωστόσο, είναι σπάνιο να σχολιάζει την καθημερινή πολιτική.

Ο Ζεράλ Νταρμανέν, ένα ανερχόμενο αστέρι που ανελήχθηκε στις τάξεις του συντηρητικού κόμματος κατά την εποχή του Νικολά Σαρκοζί, είναι ένας από τους κύριους αντιπάλους της Μπορν εντός της κυβέρνησης. Ήταν στην πρώτη γραμμή όλο το καλοκαίρι καθώς η κυβέρνηση αντιμετώπιζε ταραχές μετά τον θάνατο του 17χρονου Nahel M., ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Νταρμανέν αυτή την Κυριακή, όταν θα απευθυνθεί στους υποστηρικτές του στην εκλογική του περιφέρεια στο Tourcoing, στη βόρεια Γαλλία.

Η LVMH δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο που κατέθεσε το Politico ενώ το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνήθηκε να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει ότι είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας