Ο Π.Λαφαζάνης στη Μόσχα με επίσημη πρόσκληση-Θα έχει σημαντικές επαφές και συζητήσεις

2695

Ο Π. Λαφαζάνης γέφυρα αποκατάστασης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας ενάντια στις αντιρωσικές ψυχώσεις της ελληνικής πολιτικής τάξης.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης Πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗ.Κ.Ε.Α)  και ως επικεφαλής της συνεργασίας του ΔΗ.Κ.Ε.Α με το ΠΑ.ΚΙ.Ε.Φ («Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας»), συνοδευμένος από τον Γιώργο Ιωσηφίδη, αντιπρόεδρο του ΠΑ.Κ.Ι.Ε.Φ, θα επισκεφθεί την Τρίτη 30 Μαΐου τη Μόσχα, μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Δούμας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα σειρά επαφών και συζητήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες, αντιπροσωπείες κομμάτων και τον Αντιπρόεδρο της Δούμας Αλεξάντερ Μπαμπακόφ.

Οι συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από τις καταστάσεις στην Ελλάδα και στη Ρωσία, τις εξελίξεις στο μέτωπο της ειδικής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, την επιθετική συμμετοχή των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στον Ουκρανικό πόλεμο καθώς και τις καταστάσεις στην περιοχή μας μετά και τις τουρκικές εκλογές, όπως και τις νέες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο για μια νέα πολυπολική πραγματικότητα.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης θα τονίσει ιδιαίτερα ότι ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται αντιρωσικές νεοψυχροπολεμικές πολιτικές και δεν συμφωνεί με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και πολύ περισσότερο με την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία και βεβαίως τη χρήση βάσεων στο ελληνικό έδαφος κατά της Ρωσίας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης θα τονίσει ότι πάει στη Μόσχα με στόχο να ρίξει πολιτικές γέφυρες για την αποκατάσταση των παραδοσιακών ιστορικών φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους δυο λαούς και τις δυο χώρες.

Αυτό άλλωστε το μήνυμα καλών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας θα είναι και στο επίκεντρο των συναντήσεων του Παν. Λαφαζάνη με επιφανείς παράγοντες και εκπροσώπους της ιστορικής ελληνικής ομογένειας στη Μόσχα και ευρύτερα στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας