Ο Oυκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Σ.Πασίνσκι ξεφτιλίζει τα τουρκικά Bayraktar-TB.2

736
Ο Oυκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας

Ο Oυκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Σεργκέι Πασίνσκι, παραδέχθηκε ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη BayraktarΤΒ.2, που χαιρετίστηκαν τόσο από το Κίεβο όσο και από δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «game changers» στην εξέλιξη του πολέμου, στην πράξη αποτελούν περισσότερο προπαγανδιστικό εργαλείο μάρκετινγκ παρά «υπερόπλο».

Ο λόγος είναι η απόλυτη ευαλωτότητά τους στα συστήματα αεράμυνας. Η σύγκρισή τους, μάλιστα μα τα ιρανικά Shahid-136 (άλλης κατηγορίας, βέβαια) είναι αποκαρδιωτική

Ο ουκρανός αξιωματούχος έκανε αυτή την αποκάλυψη σε συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βόβαν και Λέξους, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦόλ.

Ο Σεργκέι Πασίνσκι δήλωσε, δε, ότι η όλη υπόθεση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar έχει να κάνει περισσότερο «με δημόσιες σχέσεις και διαφθορά παρά με τη μαχητική χρήση», αναγνωρίζοντας ότι καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους μέσα σε… μία

Οι δηλώσεις του Πασίνσκι προκάλεσαν την οργή των Τούρκων.

«Το μόνο που έχω να πω στον κ. Πασίνσκι είναι, τότε πολεμήστε μόνοι σας» ήταν η απάντηση του εμφανώς εκνευρισμένου Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής τους.

Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας