Ο Μεντβέντεφ στολίζει τον Κάμερον

749

Από ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο X (πρώην Τουίτερ):

Κάποιος κ. Κάμερον κάλεσε να πολεμήσουν τον Πούτιν μέχρι το πικρό τέλος.

Ω…
Τον θυμάμαι πολύ καλά. Συνήθιζα να δουλεύω μαζί του αφού έγινε πρωθυπουργός: ένας συνηθισμένος αναξιόπιστος Βρετανός. Τότε ήταν χαζοχαρούμενος και έμοιαζε με τολμηρό  νεαρό που γλεντούσε μια θέση που είχε αποκτήσει απροσδόκητα. Παρεμπιπτόντως, τότε δεν ήταν καν ένας αδιάλλακτος ρωσοφόβος. απλά ένας τύπος μεσαίου επιπέδου, τίποτα περισσότερο.

Και τώρα? Βασικά, λέει στους Ουκρανούς να ρίχνουν τους βρετανικούς πυραύλους όπου γουστάρουν. Και εμείς –οι Βρετανοί– δεν φοβόμαστε τίποτα, ακόμη και μια πυρηνική σύγκρουση.

Σκληρός τύπος! Δεν έπρεπε να το πεις, λεβέντη. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί που χειρίζονται τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow/SCALP-EG δεν είναι τα ντυμένα με κεντημένα πουκάμισα βλήματα, αλλά οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Υπό ορισμένες συνθήκες, η απάντηση δε θα παραδοθεί μόνο στο Κίεβο και δεν θα περιέχει απλά εκρηκτικά αλλά και “ειδικά” πυρομαχικά. Και η απάντηση σε τέτοιες επιθέσεις είναι ο στόχος της προγραμματισμένης στρατιωτικής άσκησης. Ακόμη και οι ημιεγγράμματοι Ηλίθιοι της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας θα έπρεπε να το καταλαβαίνουν αυτό.

Όσο για την καταπολέμηση του Πούτιν, με άλλα λόγια, την καταπολέμηση της Ρωσίας… Δεν έχω εκτυπώσιμη απάντηση εκτός ίσως από αυτήν: Ντέιβιντ, καλύτερα να προσέχεις τι λες. Σε διαφορετική περίπτωση …

Όχι, δεν θα το πω αυτό. Θα ακουγόταν επίσης άσεμνο

Σημείωση Ισκρα: Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα έλεγε ο Μεντβέντεφ στον Κάμερον – και μάλλον δε θέλουμε και να ξέρουμε. Δεν είναι άνθρωπος που φημίζεται, ούτε για τη σεμνοτυφία του, ούτε για την προσκόλλησή του στους τυπικούς κανόνες του σαβουάρ βίβρ. Πριν από 5 μόλις μέρες, σε προηγούμενη ανάρτησή του, αποκαλούσε (όχι άδικα, αλλά πάντως καθόλου διπλωματικά) τους δυτικούς ηγέτες που σπρώχνουν προς όξυνση με τη Ρωσία “ανεύθυνους μπάσταρδους” και “παιδαριώδεις κρετίνους“. Πριν από 8 μέρες, σε άλλη ανάρτησή του, χρησιμοποίησε για τους ιδίους κυρίους έκφραση που δε μπορούμε να μεταφράσουμε από φόβο ότι θα κοκκινίσουν και οι οθόνες μας (αφήστε που είναι και προσβλητική για συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας του ημίσεος του ανθρώπινου πληθυσμού). Τι είναι αυτό που αυτή τη φορά ο Μεντβέντεφ θεώρησε ότι παραείναι άσεμνο για να γραφτεί, δε μπορούμε καν να το φανταστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας