Ο Μασκ δίνει το starlink για να βοηθήσει την Γάζα

2529

Αιτήματα δέχεται ο Έλον Μασκ από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που του ζητούν να βοηθήσει την επικοινωνία στη Γάζα μετά το ολικό μπλακ άουτ. Οι χρήστες καλούν τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα να αναθέσει στην Starlink, την επιχείρηση δορυφορικού διαδικτύου που ανήκει στην Six, να παρέχει διαδίκτυο στη Γάζα.

Ο ίδιος απαντώντας σε ένα από τα αιτήματα ξεκαθαρίζει πως το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Starlink «θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα».

elon_mask_screenshot

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει χάσει κάθε επαφή με το προσωπικό του και με υγειονομικές εγκαταστάσεις στην Γάζα όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του σήμερα στο X (πρώην Twitter) με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι αδύνατον τα ασθενοφόρα να φτάνουν στους τραυματίες καιειδικότερα να απομακρύνθουν ασθενείς.

Πάντως, η στάση του Έλον Μασκ, προκαλεί και ερωτηματικά. Μια αινιγματική του ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο Μασκ αναδημοσίευσε μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Χ, στην οποία εμφανίζεται ένας χάρτης του Ιράν. Γύρω από τα σύνορα του Ιράν φαίνονται αμερικανικές σημαίες, που σύμφωνα με την ανάρτηση προσδιορίζουν τις θέσεις των αμερικανικών βάσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Στην ανάρτηση σημειώνεται με νόημα: «Το Ιράν θέλει πόλεμο, δείτε πόσο κοντά έχουν βάλει τη χώρα τους στις βάσεις μας» με τον Έλον Μάσκ να χρησιμοποίει ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις ειρωνία και Ιράν “οh the Irany”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας