Ο Λαφαζάνης, οι καταδίκες του και ο Ζελένσκι

1017

Άκρα του τάφου σιωπή από κόμματα και μμε για τη νέα 9-μηνη φυλάκιση του Παν.Λαφαζάνη , μετά τη 18-μηνη φυλακή που του επιβλήθηκε τον περασμένο Γενάρη .

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι αλλεπάλληλες καταδίκες ενός αγωνιστή της αντιδικτατορικής κατάληψης της Νομικής και του Πολυτεχνείου , ενός αγωνιστή που συνελήφθη και βασανίστηκε από το χουντικό καθεστώς και διώκετο κρυπτόμενος από το Πολυτεχνείο μέχρι την μεταπολίτευση , για να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεγάλη δίκη του Φλεβάρη του 74 , ενός κεντρικού στελέχους που διετέλεσε σε κορυφαίες θέσεις της Αριστεράς από το ΚΚΕ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερυπουργού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με διακριτή δράση και πρόταση για μια νέα γεωπολιτική θέση της Ελλάδας  μακριά από τα νεοαποικιακά της δεσμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να μην υποστεί τον εξευτελισμό της ”κωλοτούμπας” του Αλ.Τσίπρα. 

Οι άδικες καταδίκες για καθαρά πολιτικούς λόγους ενός τέτοιου πολιτικού με αυτήν τη διαδρομή , σηματοδοτούν μια νέα φάση στο ιδιόμορφο πολίτευμα  αυτής της χώρας που το χαρακτηρίζουν μνημονιακά πραξικοπήματα, η κατάλυση του Συντάγματος και η χυδαία καταπάτηση του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015.

Σε αυτή τη νέα φάση η δημοκρατία είναι πλέον κλινικά νεκρή και ”αναπνέει με καλάμι”, είναι μια φαύλα εξαρτημένη δημοκρατία μιας συναινετικής πολιτικής τάξης, είναι μια ιδιόμορφη ”χούντα” διεκπεραίωσης των επιθυμιών των πιστωτών και των αμερικανονατοϊκών κατοχικών δυνάμεων .

Φίλος της Iskra μου έλεγε : ”Γιατί τα ψάχνετε! Ο Παν.Λαφαζάνης δεν καταδικάστηκε  μόνο ή κυρίως για την αντίσταση του στους πλειστηριασμούς.

Αν ο Παν.Λαφαζάνης στήριζε τον Νετανιάχου στη Γάζα και κυρίως αν ο Λαφαζάνης ήταν υμνητής του Ζελένσκι στην Ουκρανία , θα ήταν πολύ αμφίβολο έως αδιανόητο να καταδικαστεί από οποιοδήποτε ελληνικό Δικαστήριο , όσους πλειστηριασμούς κι αν είχε παρεμποδίσει και όση βία κι αν είχε χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών για να το επιτύχει ”

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ”μεταμφιεσμένοι δοσίλογοι” εξουσιάζουν αυτή την περίοδο όσο ποτέ 

Ν.Ζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας