Ο Δένδιας θέλει να πάει τον Πούτιν Δικαστήριο!-Ενώ προσκυνά τον Ερντογάν!

1160
Ο Δένδιας θέλει να πάει

Ο Δένδιας παριστάνει το ποντίκι που βρυχάται αλλά έτρεξε να κρυφτεί στα δεύτερα υπόγεια μόλις χτύπησαν οι σειρήνες. Το ξεπουλημένο και φαύλο ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο αγωνιά περισσότερο για τους Ουκρανοναζί του Κιέβου παρά για το Αιγαίο και την Κύπρο που τα θυσιάζει φέτα – φέτα για χάρη της σταθερότητας του ΝΑΤΟ και του «ευρωπαϊσμού».

Η συμπεριφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ στην διάρκεια του ταξιδιού του στο Κίεβο ως κωμική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς μετά τις ηρωικές κουβέντες κατά της Ρωσίας έτρεχε να μεταβεί στο δεύτερο υπόγειο για να σωθεί αλλά ακόμα και αυτή την αντίδραση θέλησε να την διανθίσει με το “ελευθερία ή θάνατος” ενώ στη συνέχεια και αφού ήταν ασφαλισμένος στο υπόγειο καταφύγιο ξαναπήρε θάρρος και δήλωσε ότι θα στείλει στο δικαστήριο τον Β.Πούτιν!

«Η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και στο διμερές πλαίσιο αλλά και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει μία στέρεα βάση. Η βάση είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία όλων των κρατών, και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών του στο Κίεβο.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, ενώ στην αρχή της δήλωσής του, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ουκρανό ομόλογό του για τη φιλοξενία «κάτω από πραγματικά μοναδικές συνθήκες».

Μάλιστα, τόνισε πως η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο, αναφέροντας πως συνιστούν εγκλήματα πολέμου ενώ σαν άλλο ένα “ποντίκι που βρυχάται” δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ενέργειες που θα στείλουν τους Ρώσους στο Δικαστήριο της Χάγης!

Περαιτέρω, σημείωσε πως από την αρχή του πολέμου, αυτή είναι η τρίτη του επίσκεψη στην Ουκρανία.

«Έχω επισκεφθεί την Οδησσό δύο φορές, μια πόλη συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία και την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας» ανέφερε και προσέθεσε: «Οι λαοί μας συνδέονται μεταξύ τους με μια μακρά ειρηνική ιστορία αλληλεπίδρασης.

Για αιώνες, οι Έλληνες ήταν παρόντες κυρίως στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας- σε πόλεις όπως η Οδησσός, η Μαριούπολη, η οποία έχει ελληνικό όνομα, η πόλη της Μαρίας, της Παναγίας. Η Οδησσός ήταν η γενέτειρα της “Φιλικής Εταιρείας” που συνέβαλε στον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας, με το σύμβολο “Ελευθερία ή Θάνατος”, το οποίο μόλις επανέλαβε ο Ντμίτρο και το οποίο αντιπροσωπεύει τη σημερινή προσπάθεια του ουκρανικού λαού και της ουκρανικής κοινωνίας».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι σθεναρά προσηλωμένη στη λογοδοσία για εγκλήματα πολέμου και υπενθύμισε ότι έχει στείλει σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και ότι πρόσφατα επισκέφτηκε ο ίδιος τη Χάγη.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε την Ουκρανία, υποστηρίζουμε απερίφραστα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να χορηγήσει στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ.

Επίσης, έχουμε προσφέρει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως κόμβο για τους Συμμάχους που επιθυμούν να στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία. Και φυσικά, εφαρμόζουμε όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Επίσης, ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά στις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών που αναζητούσαν καταφύγιο από τον πόλεμο» σημείωσε και ευχαρίστησε τον Ουκρανό ομόλογό του που το εκτιμά αυτό.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως ήταν συγκινητικό για τον ίδιο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκάστηκαν να κατέβουν στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους-, επανέλαβε το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του, τη χαρακτήρισε συμβολική διότι, όπως είπε, βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο για να εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη τής ελληνικής κυβέρνησης -της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού προς την ουκρανική κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας αναφέροντας ότι τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 πλέον ξεκίνησαν να μεταβαίνουν επισήμως στην Ουκρανία.

Τέλος, δήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας για την… προώθηση της υποψηφιότητας του Ιστορικού Κέντρου της Οδησσού για εγγραφή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ουκρανία για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας