Ο Χ.Χαφτάρ προελαύνει με την στήριξη της Wagner προς Δ.Λιβύη-Εξέγερση στην Τρίπολη κατά Ντμπεϊμπά-Η Ελλάδα καθεύδει

    205

    Κρίσιμες εξελίξεις σημειώνονται στη Λιβύη για τις οποίες τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ρίχνουν πέπλο σιωπής .

    Κατ’ αρχάς έχουμε ανασυγκρότηση του στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ ο οποίος κυριαρχεί στην Ανατ. Λιβύη . Να υπογραμμίσουμε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει προχωρήσει σε συμμαχία με την ιδιαίτερα αξιόμαχη και πεπειραμένη και ικανότατη Wagner η οποία αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων της.

    Ο Χαλίφα Χαφτάρ , ο οποίος συνέσφιξε τη συνεργασία του με τη Ρωσία και παρευρέθηκε προσκεκλημένος στη Μόσχα στα 80-χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης , αξιοποιώντας την κρίση του παράνομου φιλοτουρκικού καθεστώτος της Τρίπολης  , κερδίζει έδαφος και προελαύνει με το στρατό του Δυτικότερα  , σημειώνοντας επιτυχίες .

    Στο μεταξύ στην Τρίπολη σημειώνεται εξέγερση μεγάλης μερίδας των μισθοφόρων που έχει στόχο τον φιλότουρκο δοτό πρωθυπουργό Ντμπέϊμπα , του οποίου το καθεστώς κλονίζεται και είναι αμφίβολη η διατήρηση του στην παραπαίουσα εξουσία .

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά η καθεύδουσα και προδοτική εξουσία είναι  απούσα.

    Η ελληνική κυβέρνηση , δουλική στη Δύση και υποταγμένη στη ρωσοφοβία της , φαίνεται ότι χάνει άλλη μια χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσει επιρροή στην Λιβύη και να προωθήσει ιδιαίτερα τα ενεργειακά και άλλα ζωτικά της συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο 

    Ν.Ζ.

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας