Ο αρχηγός της CIA στην Αρμενία: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για Ουκρανία;

944
Ο αρχηγός της CIA

Με αναφορά σε καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αυτήν την Παρασκευή την απροσδόκητη επίσκεψη του Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς στο Ερεβάν το πρωί της 15ης Ιουλίου. 

Η news.am ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν δέχθηκε τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γουίλιαμ Μπερνς.

Οι συνομιλητές συζήτησαν θέματα σχετικά με τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ερεβάν ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, σημειώνει η Eurasia Daily.

Σύμφωνα, όμως, με τον Αρμένιο πολιτικό επιστήμονα Τιγκράν Γριγκοριάν, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το κύριο θέμα συζήτησης είναι η Ουκρανία, καθώς Αμερικανοί και Ρώσοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

«Με βάση εξαιρετικά περιορισμένες πληροφορίες, μπορεί να υποτεθεί ότι το Ερεβάν επιλέχθηκε ως μέρος για κάποιου είδους μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, Ρώσοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στο Ερεβάν για το σκοπό αυτό. Επομένως, μπορώ να υποθέσω ότι η επίσκεψη του Μπερνς θα μπορούσε επίσης να είναι σε αυτό το πλαίσιο», σημείωσε ο Γκριγκοριάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας