Ο Α.Γεωργιάδης ομολόγησε πρόωρες εκλογές-“Δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε τετραετία”

897

Επιτέθηκε στους δικαστές για την μη αρεστή στην κυβέρνηση απόφασή τους στην υπόθεση Novartis! – «Θα κριθούν κι αυτοί»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, προετοίμασε το έδαφος για πρόωρες εκλογές αφού είπε πως αν γίνουν στο τέλος της τετραετίας σημαίνει μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδο, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, η οποία θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία.

Μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να «φορτώσει» τα οικονομικά προβλήματα που έρχονται με ταχύτατους ρυθμούς τον χειμώνα, στον συνήθη ύποπτο, δηλαδή στον Β.Πούτιν.

Με λίγα λόγια το ότι για το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλε αντι-ρωσικές κυρώσεις και απέκλεισε την Ελλάδα ακόμα και από τα… ρωσικά λιπάσματα ή συμμετείχε στο παιχνίδι των Αμερικανών με την ενέργεια και το ρωσικό πετρέλαιο, που αύξησε την τιμή των καυσίμων σε δυσθεώρητα ύψη, φταίει ο Β.Πούτιν.

Όπως επίσης για την διάλυση της οικονομίας με τα παράλογα lockdown φταίει ο… φούφουτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ζήτησε συγγνώμη για την δήθεν σκευωρία στην υπόθεση Novartis και κατηγόρηση τους δικαστές που δεν έβγαλαν μία απόφαση αρεστή στον ίδιο και στην κυβέρνηση!

«Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία».

Όπως είπε όμως δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτό. Ερωτηθείς για το τι θα έκανε αν είχε την επιλογή, είπε πως αυτό που θα ήθελε είναι «μια φυσιολογική αντιπολίτευση με μια φυσιολογική αντιπαράθεση και να πάμε στο τέλος της τετραετίας».

Εν ολίγοις ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ως «φυσιολογική αντιπολίτευση» μία αντιπολίτευση που δεν μιλάει και περιμένει τις εκλογές κάθε 4 χρόνια  μπας και τις κερδίσει να πάρει την εξουσία!

«Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σταθερότητα και θα πάνε όλα καλά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «η οικονομία δεν αγαπάει την πολιτική αστάθεια». Πρόσθεσε δε ότι «όποιος θέλει η χώρα να μην μπει σε περιπέτεια θα θέλει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετακλογικής συνεργασίας τόνισε ότι ποτέ δεν το αποκλείει αλλά δεν βλέπει και κανένα κόμμα να θέλει να συνεργαστεί. «Δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με ένα κόμμα με το οποίο διαφωνείς ριζικά», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως «η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά», εστιάζοντας στον τουρισμό, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις.

Τόνισε ότι «όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλά μοιράζουμε την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η οικονομία να είναι παράγοντας ανησυχίας. Το ότι θα υπάρχει δυσκολία τον χειμώνα, θα υπάρχει. Αυτό θα είναι λόγω του προέδρου Πούτιν και της ενδεχόμενης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο υπουργός και αναφερόμενος στο τρόπο αντιμετώπισης της πληθωριστικής κρίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από μέτρα στήριξης για τους πολίτες, τα οποία, όπως υπογράμμισε, δεν είναι αρκετά αλλά «δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από έναν παγκόσμιο πληθωρισμό».

Αναφερόμενος στο συνάλλαγμα που αφήνουν στη χώρα μας οι τουρίστες ο υπουργός είπε ότι «ο τουρισμός του 2022 θα είναι υψηλότερος στα έσοδα από το 2019» ενώ πρόσθεσε ότι, το ίδιο συμβαίνει και με τις επενδύσεις καθώς, όπως είπε: «το 2021 είχαμε ρεκόρ επενδύσεων των τελευταίων 28 ετών. Φέτος πάμε για πάνω από 40 δισ. ευρώ σε εξαγωγές».

«Έχουμε μεγαλύτερο πληθωρισμό λόγω μεγαλύτερου ρυθμού ανάπτυξης»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ υψηλό πληθωρισμό, αρκετά υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο αποπληθωρισμό του προηγούμενου έτους και στο ότι έχουμε μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμπαρασύρει τον πληθωρισμό σε μεγάλο βαθμό».

Όσον αφορά το ενεργειακό κόστος και το πώς θα αμβλύνει τις επιπτώσεις για την κοινωνία ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «όσο έχουμε ανάπτυξη θα μπορούμε να βοηθάμε τον κόσμο οικονομικά». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «αν τα λεφτά μας επαρκούσαν για όλους θα δίναμε».

Για το Fuel Pass ανέφερε ότι η κυβέρνηση διεύρυνε τα εισοδηματικά κριτήρια στο Fuel Pass 2 για να γίνει περισσότερο δίκαιο.

«Μοιράζουμε δικά μας χρήματα, όχι δανεικά, όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλά μοιράζουμε την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού. Μιλώντας για το ελληνικό χρέος τόνισε ότι δεν εμπνέει ανησυχία σε κανέναν όσο συνεχίζουν οι μεταρρυθμίσεις και έχουμε σταθερότητα».

«Δε ζήτησα συγγνώμη για τη Novartis»

Σχολιάζοντας την απόφαση των δικαστών για την υπόθεση Νοvartis o κ. Γεωργιάδης διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ζήτησε συγγνώμη. Αντίθετα, εμμένοντας στην αρχική του άποψη επέκρινε τους Δικαστές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη Δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή».

«Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου»

Τέλος, για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο κ. Γεωργιάδης την καταδίκασε λέγοντας ότι «όταν βάζουν γκαζάκια στο σπίτι σου είναι τρομοκρατική ενέργεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας