Ντονέτσκ: 43 αντιπρόσωποι ελληνικών Συλλόγων στηρίζουν ένωση με τη Ρωσία

1560
Ντονέτσκ: 43 αντιπρόσωποι ελληνικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή των αποσχιστικών δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

43 αντιπρόσωποι ελληνικών συλλόγων στην περιοχή του Ντονέτσκ στηρίζουν τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασαν στο χωριό Αναντόλ στην περιοχή Βαλναβάχα και εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους μιλώντας για ιστορική δικαίωση που αποκαθίσταται.

Θυμίζουν ότι η Ρωσία είχε φιλοξενήσει τους Έλληνες στο παρελθόν και καλούν τους ομογενείς να ψηφίσουν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσίας.

Νεκρός πασίγνωστος

Ουκρανός ακτιβιστής

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Επίσης, 10 εκρήξεις έχουν καταγραφεί στη Χερσώνα.

Ένα εξ’ αυτών προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο HIMARS σε ξενοδοχείο στη Χερσώνα, όπου σκοτώθηκε ένας 48χρονος πασίγνωστος Ουκρανός ακτιβιστής κατά των εθνικιστών του Κιέβου.

Ήταν ηγέτης του αναπηρικού κινήματος στην Ουκρανία, καταγόταν από τη Χερσώνα, ήταν πολύ γνωστός επιχειρηματίας και είχε πάρει θέση κατά των εθνικιστών όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος το 2014.

Η Μόσχα θεωρεί πως επρόκειτο για στοχευμένο χτύπημα ώστε να τον βγάλουν από τη μέση.

Δίπλα του βρισκόταν ένα συνεργείο του Russia Today, ο οπερατέρ του οποίου καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια αλλά τελικά γλίτωσε.

Επίσης, οι Ρωσόφωνοι καταγγέλλουν πιέσεις σε έναν Ιταλό και έναν Γερμανό παρατηρητή στα δημοψηφίσματα, τον νομικό, Μάρκο Πάτα και τον Στέφεν Μπρούνο Σάλερ, στέλεχος γερμανικής εταιρίας ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας