Ντελίριο Ερντογάν: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται φασιστικά στους πρόσφυγες-Στρατόπεδα στο Αιγαίο

415

Σκληρή επίθεση στην Ελλάδα από τον Τούρκο πρόεδρο. Χαρακτηρισε φασιστική τη συμπεριφορά της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες και παρομοίασε τις δομές με “στρατόπεδα συγκέντρωσης”.

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα για το προσφυγικό.

Όπως είπε στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου “έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία. Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας”.

Τόνισε επίσης οτι “η Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας” και χαρακτήρισε “στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί” τους καταυλισμούς προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

“Η στάση της γείτονός μας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγε στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή τη κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας. Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών”.

Είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι από αυτή την αδράνεια μπροστά στις εικόνες ντροπής στα σύνορα και τα καταφύγια προσφύγων που θυμίζουν στρατόπεδα Ναζίί” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας