Νοσηρή αντιδημοκρατική πολιτική δυσωδία και κοινωνική σήψη,καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Επισημάναμε από αυτήν εδώ την στήλη ότι η εμμονή του πρωθυπουργού περί της εξαντλήσεως της τετραετίας,βλάπτει και την Ελλάδα και την παράταξη της ΝΔ. Το θέμα των υποκλοπών μεγενθύνεται και από τις προσπάθειες ασαφών τοποθετήσεων που δεν φωτίζουν το εν λόγω αντισυνταγματικό θέμα. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Ολλανδή εισηγήτρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Ευρωβουλής PEGA Sophie in’t Veld:” Φαίνεται ότι οι εταιρείες κατασκοπευτικού λογισμικού έχουν δημιουργήσει έναν τρομακτικό ιστό διασυνδέσεων που μπορεί να φτάνει μέχρι και τις Δημόσιες Αρχές[….]” (www.philenews.gr 4-11-2022).
Μετά την αποτυχημένη και αλλοπρόσαλλη πολιτική αντιμετωπίσεως του ιού την οποία υπέστησαν οι πολίτες,σήμερα υπομένουν τα πυροτεχνήματα του markering της ΝΔ που αφορούν το ” καλάθι του νοικοκυριού”,προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καλπάζοντας πληθωρισμός που τους προκαλεί εισοδηματική αφαίμαξη. Τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με επιδοματικά ψιχία,ούτε με ανυπόστατες ταχυδακτυλουργίες,όπως το ” καλάθι του νοικοκυριού”. Φυσικά και δεν είναι άσκηση κοινωνικής πολιτικής,καθώς βασικά κοινωνικά αγαθά,όπως η ενέργεια,η υγεία και τα τρόφιμα δεν αποτελούν κτήμα των πολιτών και δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες προσβάσεως σε αυτά. Οι ιχθυότρατες όλης της χώρας,δένουν στα λιμάνια την Τρίτη 8-11-2022,καθώς το κόστος λειτουργίας τους είναι αντιπαραγωγικό. Η ζήτηση των αλιευμάτων από τους πολίτες παρουσιάζει μείωση,ένεκα του καλπάζοντος πληθωρισμού που εκμηδενίζει το εισόδημά τους. Οι εμπορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα είναι αντίθετοι με το άλλο πυροτέχνημα της κυβερνήσεως,εκείνο που θέλει τις επιχειρήσεις τους ανοικτές και τις Κυριακές,καθώς οι πολίτες δεν διαθέτουν εισόδημα προς κατανάλωση σε όλη την διάρκεια της εβδομάδος. Επί της ουσίας αυξάνει το λειτουργικό κόστος όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων άνευ εσόδων και ευνοεί μόνον ελάχιστες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής της Ελλάδας πλήττεται και αφανίζεται,το εμπόριο- ως τμήμα του τριτογενούς τομέα παραγωγής- περίπου αφανίζεται. Τα προηγούμενα δεν αποδεικνύουν μόνον την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την αγορά και τους πολίτες,αλλλα και την επί δεκαετίες στρεβλή οικονομική πολιτική ανάπτυξης της Ελλάδας.Όσες κυβερνήσεις και εάν έρθουν στην εξουσία,εάν δεν μεταβληθεί ριζικώς η υπάρχουσα οικονομική πολιτική της εξαρτήσεως,που δεν στηρίζεται στην αυτάρκεια της εγχώριας οικονομίας και όσο οι εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας δεν ανήκουν στην Ελλάδα και στους πολίτες της,τότε ποτέ δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί οικονομική πολιτική ανσπτυξης προς όφελος των πολιτών και των μελλοντικών γενεών που ακολουθούν.
Το ίδιο περίπου ισχύει και ως προς την πολιτική που αφορά την εχθρό και απειλή Τουρκία που εμπαίζει- υπό την ανοχή σύμπασας της διεθνούς κοινότητος- και προκαλεί την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η αιδώς την οποία αισθάνθηκαν οι Έλληνες από την συμπεριφορά των Τούρκων στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αγγίζει-θέλουμε να πιστεύουμε- και ξεπερνά τα όριά της. Δεν απομένει άλλη αιδώς να υποστεί η Ελλάδα και οι πολίτες της. Απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά,εμπράκτως η Ελλάδα,πλήν των γνωστών αναποτελεσματικών διαβημάτων,για μία ακόμη φορά δεν έλαβε κανένα μέτρο,που όντως να απαντά αναλόγως και αποτελεσματικώς στην συγκεκριμένη επιθετική πρόκληση. Η Ιστορία διδάσκει ότι όταν δεν αντιδράς αποτελεσματικά σε μία πρόκληση,τότε πρέπει να αναμένεις μία μεγαλύτερη. Βεβαίως όταν προγραμματίζεις να επιτεθείς,προφανώς και δεν το αναγγέλεις,καθώς στερείσαι με αυτόν τον τρόπο το πολύτιμο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Η Ιστορία επίσης αποδεικνύει ότι τους Τούρκους δεν τους εμπιστεύεσαι,δεν τους φοβάσαι και τους αντιμετωπίζεις πάντα με δραστική ετοιμότητα σε όλα τα πεδία.
Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Κίνα,δείχνει την οδό στην οποία κινείσαι όταν προέχουν τα εθνικά σου συμφέροντα και ας προκάλεσε την ενιαία αντίδραση της Δύσεως(Ε.Ε-Η.Π.Α.) Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερουσία και των Κυβερνητών στις Η.Π.Α. την 8-11-2022 για πρώτη φορά θα καταδείξουν τις τάσεις των πολιτών εκεί,μετά την έναρξη του πολέμου.
“[….] Αν είναι τραγικός αυτός ο μύθος,οφείλεται στ’ ότι ο ήρωάς του έχει συνείδηση[….] η οξυδέρκεια που θ’αποτελούσε το βάσανό του εξαντλεί παράλληλα την νίκη του[….]” ( Αλμπέρ Καμύ” Ο μύθος του Σισύφου” Εκδόσεις “Α. Ρούγκα” σελ.116).