Δημόσια διαμάχη-Ζελένσκι εναντίον δημάρχου Κιέβου για τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης

893

“Έκανε κακή δουλειά στη δημιουργία καταφυγίων έκτακτης ανάγκης”

Σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη με τους ηγέτες της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε την Παρασκευή τον δήμαρχο του Κιέβου επειδή έκανε, όπως είπε, κακή δουλειά στη δημιουργία καταφυγίων έκτακτης ανάγκης για να βοηθηθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση μετά τις ρωσικές επιθέσεις.

Στον απόηχο των καταστροφικών ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων κατά των ενεργειακών υποδομών, η Ουκρανία έχει δημιουργήσει χιλιάδες καταφύγια όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θερμότητα, νερό, διαδίκτυο και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Σε βραδινή ομιλία του, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλιτσκό και οι αξιωματούχοι του δεν έκαναν αρκετά για να βοηθήσουν.

“Δυστυχώς, οι τοπικές αρχές δεν έχουν αποδώσει καλά σε όλες τις πόλεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά παράπονα στο Κίεβο. Για να το θέσω ήπια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά”, είπε, λέγοντας ότι το επίπεδο των υπηρεσιών που διατίθενται σε πολλά τέτοια καταφύγια του Κιέβου δεν είναι αρκετά καλό.

“Παρακαλώ δώστε προσοχή, οι κάτοικοι του Κιέβου χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη. Πολλοί από αυτούς είναι χωρίς ρεύμα για 20 ή ακόμη και 30 ώρες. Περιμένουμε ποιοτική δουλειά από το γραφείο του δημάρχου”, σημείωσε.

Ο Ζελένσκι επέκρινε επίσης όσους, όπως είπε, είπαν ψέματα στις επίσημες εκθέσεις τους, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4.000 τέτοια καταφύγια.

Οι δηλώσεις ήταν ασυνήθιστες, δεδομένου ότι ο Ζελένσκι έχει προσπαθήσει να καλλιεργήσει μια εικόνα εθνικής ενότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου και συνήθως δίνει εύσημα στους αξιωματούχους.

Ο Κλιτσκό, ένας 51χρονος πρώην επαγγελματίας πυγμάχος, εξελέγη δήμαρχος του Κιέβου το 2014. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το γραφείο του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας