Νέος συναγερμός-Βουλιάζει και νέα τράπεζα στις ΗΠΑ-Η μετοχή της PacWest -60%

871

Νέος συναγερμός στον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ καθώς η PacWest Bancorp σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς νέους εταίρους και επενδυτές σε μια προσπάθειά της να καθησυχάσει την αγορά  καθώς η μετοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές βρέθηκε να βουλιάζει κατά 60%

Αυτή την ώρα η μετοχή καταγράφει απώλειες 37% και οι αξιωματούχοι της περιφερειακής τράπεζας έσπευσαν να τονίσουν ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων. “Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερά και ξεπέρασαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας” σημείωσαν.

“Οι βασικές καταθέσεις των πελατών μας έχουν αυξηθεί από τις 31 Μαρτίου του 2023, με τις συνολικές καταθέσεις να φτάνουν τα 28 δισ. δολ. για την περίοδο μέχρι τις 2 Μαΐου του 2023 και τις ασφαλισμένες καταθέσεις να διαμορφώνονται στο 75% από 71% στο τέλος του τριμήνου και 73% για την περίοδο μέχρι τις 24 Απριλίου του 2023” δήλωσαν.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση κατά τις διαπραγματεύσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές την Τετάρτη, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg News να αναφέρει ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης.

Η PacWest ανακοίνωσε επίσης ότι “έχει εξετάσει πωλήσεις στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων”, μεταξύ των οποίων την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 2,7 δισ. δολ.

“Πρόσφατα, η τράπεζα προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές – οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη”, ανακοίνωσε η PacWest. “Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων” σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας