Νεκρός από Ισλαμικό κράτος σε επίθεση αυτοκτονίας θρησκευτικός ηγέτης των Ταλιμπάν

747

Θρησκευτικός ηγέτης των Ταλιμπάν, ο σεΐχης Ραχιμουλάχ Χακάνι, γνωστός για τις φλογερές ομιλίες του κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ.

Ο Χακάνι, ο οποίος πρόσφατα τάχθηκε δημόσια υπέρ του να επιτραπεί η σχολική φοίτηση στα κορίτσια του Αφγανιστάν, είχε επιζήσει τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν από απόπειρες δολοφονίας, η μια από τις οποίες ήταν στο Πακιστάν τον Οκτώβριο του 2020.

«Το ιεροσπουδαστήριο του σεΐχη Ραχιμουλάχ αποτέλεσε στόχο σήμερα και εξαιτίας αυτού, ο ίδιος και ένα από τα αδέλφια του, έπεσαν ως μάρτυρες», δήλωσε ο Χαλίντ Ζαντράν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, προσθέτοντας ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπιλάλ Καρίμι, που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χακάνι, είπε ότι ο καμικάζι αυτοκτονίας «κατάφερε να εισχωρήσει στο γραφείο ενός εκ των πλέον επιφανών υποστηρικτών των Ταλιμπάν και ενός εκ των μεγαλύτερων μεταξύ αυτών υποκινητών στην καταπολέμηση» του ΙΚ, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που είχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ο δράστης φέρεται να είχε τα εκρηκτικά στο τεχνητό πόδι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας