Νέα πανεθνική απεργία σήμερα στη Γαλλία–Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι

673

Στο «πόδι» βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, για την επιτυχία της σημερινής νέας πανεθνικής – πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στις αντιλαϊκές – αντεργατικές αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό που πέρασε πρόσφατα με προεδρικό διάταγμα η κυβέρνηση Μακρόν.

Με περιφρουρήσεις σε εργοστάσια, εργοτάξια και άλλους εργασιακούς χώρους, οι Γάλλοι εργάτες φροντίζουν ώστε η 12η κατά σειρά απεργιακή κινητοποίησή τους από τον Γενάρη και μετά να έχει καθολική συμμετοχή.

Στην πόλη Σεν Ντενί, περίπου δέκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, και συγκεκριμένα στις συνοικίες Ομπερβιγιέ και Ρομενβιγιέ, εκατοντάδες άνθρωποι προχώρησαν σε πικετοφορία από τα ξημερώματα για να υποστηρίξουν την απεργιακή περιφρούρηση των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Μάλιστα, η γαλλική κυβέρνηση, δείχνοντας το «προοδευτικό» της πρόσωπο, χρησιμοποίησε το Ιππικό (!) για να χτυπήσει τους απεργούς, με τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα να παραπέμπουν ευθέως στον (εργασιακό) Μεσαίωνα!

Στο Ιβρί σιρ Σεν, στο διαμέρισμα Βαλ ντε Μαρν περίπου 5 χλμ. νοτιοανατολικά στα προάστια του Παρισιού, οι απεργοί σχημάτισαν μία μεγάλη αλυσίδα, αποκλείοντας την είσοδο των απορριμματοφόρων στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Στην πόλη Ναρμπόν, στη νότια Γαλλία, οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, στηρίζοντας τον αγώνα και την απεργία των σιδηροδρομικών.

Στην Τουλούζ, η νεολαία πήρε τη θέση της πλάι-πλάι με την εργατική τάξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας