Νέα κινητοποίηση στη Θήβα σήμερα ενάντια στην έξωση οικογένειας από το σπίτι της

935

Ο αγοραστής άλλαξε απροειδοποίητα τις κλειδαριές!

Σε νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι τετραμελούς εργατικής οικογένειας στη Θήβα (Καλλιθέας 9) καλούν σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Πρόκειται για συνέχεια του αγώνα που δίνουν τα Σωματεία της περιοχής, για να αποτρέψουν το να πεταχτεί η οικογένεια του Ορέστη και της Ολγας στον δρόμο και των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει η οικογένεια ο αγοραστής, ο οποίος μέσα του δικηγόρου του είχε ενημερώσει ότι θα «έκανε πίσω», υπαναχώρησε. «Πήγε με κλητήρα απροειδοποίητα και άλλαξε όλες τις κλειδαριές» τονίζουν σε σχετική ανάρτηση, που έχει δημοσιευθεί στα social media τους ο Ορέστης Χριστοφής και η Όλγα Τσιμπίδα, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Θυμίζουμε ότι το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης είχε κατορθώσει να αποτρέψει την έξωση. Το Εργατικό Κέντρο σημείωνε μάλιστα ότι «η δύναμη της αλληλεγγύης είναι σημαντικό όπλο και όπως εκφράστηκε μέχρι σήμερα με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα ο πλειοδότης αγοραστής να εκφράσει την επιθυμία υπαναχώρησης από την όλη διαδικασία μέσω του δικηγόρου του και γι’ αυτό το λόγο οι νομικοί σύμβουλοι της κάθε πλευράς ερευνούν τον τρόπο που θα ανατραπούν τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού», σημειώνει και προσθέτει:  «Καλούμε και την εταιρεία DO VALUE να συναινέσει και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να γίνει νέα συμφωνία με τον δανειολήπτη».

Κατόπιν της νέας εξέλιξης και ενώ η οικογένεια βρίσκεται πάλι μπροστά στον κίνδυνο να πεταχτεί έξω το Εργατικό Κέντρο Θήβας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση:  «Συνεχίζουμε τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Οσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι το θέμα θα ξεχαστεί ή ότι κινούμενοι στο σκοτάδι θα επιβάλλουν καταστάσεις είναι πολύ γελασμένοι», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Θήβας σε ανακοίνωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας