Νέα Καληδονία : Η νέα γελοιοποίηση του ”αυτοκράτορα” Εμανουέλ ;

807

Η Νέα Καληδονία είναι ένα σύμπλεγμα νησιών – στη μέση του … πουθενά, που λένε – 1200 χλμ ανατολικά της Αυστραλίας και …17.000 χλμ (!) μακριά από τη Γαλλία που όμως επιμένει ότι είναι … γαλλικό έδαφος!

✔️ Η Νέα Καληδονία έχει έκταση, πάνω κάτω όσα τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη μαζί και πληθυσμό γύρω στις 250.000. Οι πιο πολλοί ντόπιοι “Κανάκ” ή άλλες πολυνησιακές φυλές, που ζούσαν για αιώνες στα νησιά τους ψαρεύοντας μέχρι το …1853 που έφτασαν Γάλλοι χωροφύλακες και στρατός και είπαν “είναι δικά μας από δω και πέρα!”

✔️ Οι ντόπιοι για δεκαετίες, κινητοποιούνται και συγκρούονται με τους Γάλλους χωροφύλακες απαιτώντας “ανεξαρτησία” – όπως έγινε και με πολλά κοντινά νησιωτικά νέα κράτη στον Ειρηνικό!

 

 

✔️ Το τελευταίο διάστημα οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί κι ο “καραγκιόζης που το παίζει αυτοκράτορας” Μακρόν, έστειλε στρατό αλλά και παρακρατικούς με πολιτικά που παριστάνουν τους … “ευρωπαίους εποίκους” (ισραηλινά κόλπα αυτά) για να καταστείλουν με τη βία την εξέγερση! Μέχρι τώρα υπάρχουν ήδη 7 νεκροί κι εκατοντάδες κρατούμενοι!

✔️ Το γελοίο του πράγματος, είναι ότι ο Μακρόν, ανακάλυψε και κατηγόρησε η κυβέρνηση του επίσημα, ότι πίσω από την εξέγερση “κρύβεται δάκτυλος του … Αζερμπαιτζάν και της … Μόσχας”!
Αλήθεια!

Αν θέλετε μια πρόβλεψη, πιστεύω ότι οι Γάλλοι αποικιοκράτες κι εκεί θα έχουν την τύχη που είχαν στη … Δυτική Αφρική τελευταία……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας