Ν.Μεντβέντεφ: “Αν η Ρωσία δεν νικήσει στην Ουκρανία, τότε καταρρέει”

869

«Παράξενος παππούς ο Μπάιντεν»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξαπέλυσε νέες απειλές για πυρηνική σύρραξη κατά της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι αν δεν νικήσει η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε θα καταρρεύσει.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας απέρριψε την αξίωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθούν οι δυνάμεις της Μόσχας από την Ουκρανία.

«Αν σταματήσουν οι ΗΠΑ να παραδίδουν όπλα στο καθεστώς στο Κίεβο, τότε θα τελειώσει ο πόλεμος», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

«Αν η Ρωσία τερματίσει χωρίς νίκη την ειδική στρατιωτική επιχείριση, τότε δεν θα υπάρχει πλέον η Ρωσία, θα διαμεληθεί σε κομμάτια», υποστήριξε ο σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν,

Μεντβέντεφ: «Παράξενος παππούς ο Μπάιντεν»

Την ίδια ώρα, ο Μεντβέντεφ, με τον σύνηθες υβριστικό του ύφος, επέκρινε το γεγονός ότι ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στον ρωσικό λαό την Τρίτη από τη Βαρσοβία ενώπιον Πολωνών πολιτών.

«Ποιος είναι αυτός ο παράξενος παππούς που μιλάει από την Πολωνία με χαμένο βλέμμα; Γιατί απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους μιας άλλης χώρας σε μια εποχή που έχει αρκετά προβλήματα στο σπίτι;», είπε ο Μεντβέντεφ.

Και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, που «είχαν προκαλέσει πολλούς πολέμους» ανά την υφήλιο για «μεγαλομανία» υποστηρίζοντας ότι η επιθυμία της Ουάσιγκτον να νικήσει τη Ρωσία φέρνει τον πλανήτη στα πρόθυρα μεγάλης σύγκρουσης.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την ήττα της Ρωσίας, τότε έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε με οποιοδήποτε όπλο, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών», ανέφερε

Ο Μεντβέντεφ ισχυριζόμενος ότι «τα λάθη στην πολιτική της Ουάσιγκτον προκλήθηκαν από ένα αίσθημα ανωτερότητας και ατιμωρησίας».

Υπενθύμισε δε τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «είναι αδύνατο να νικηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης», σημειώνοντας ότι αυτό συνδέεται με την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New Start για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

«Ας σκεφτούν οι ελίτ των ΗΠΑ, που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, τι πέτυχαν», σημείωσε ο Μεντβέντεφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας