Μόσχα προς Κίεβο: «Γιατί συνεχίζετε τον πόλεμο;-kαταστρέφετε την χώρα σας-Έχετε ήδη χάσει»!

1029

«Ποιος ο λόγος συνέχισης του πολέμου από την Ουκρανία», ερωτά η Μόσχα με τις δυνάμεις τους να δέχονται τρομακτικές απώλειες καθημερινά και η ροή του πολέμου είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάξει.

Οι Ρώσοι επιμένουν στο ειρηνευτικό σχέδιο που κατέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για αποδοχή των ήδη «τετελεσμένων» και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω καταστροφή των ουκρανικών υποδομών και του ουκρανικού κράτους γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι σε καμία πλευρά του, του μήκους 1000 χιλιομέτρων μετώπου, οι Ουκρανοί έχουν την πρωτοβουλία και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα που να μπορεί να αλλάξει την εικόνα του πολέμου προς όφελος του Κιέβου.

Και όλα αυτά ενώ οι πολιτικές εξελίξεις σε ΕΕ και ΗΠΑ «βαίνουν καλώς» για τη Μόσχα: Στις Ευρωεκλογές, η πλευρά που θέλει να σταματήσει ο πόλεμος κατέγραψε ποσοστά άνω του 40% καταγράφοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην αντιρωσική πτέρυγα της ΕΕ ενώ στις ΗΠΑ συζητείται ακόμα και «πραξικόπημα» για να μην είναι υποψήφιος ο Τζο Μπάιντεν, ο οποιος ειναι χαμένος απο χέρι στην αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η αναλυτική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι η εξής: 

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκη δυτικού εξοπλισμού και εργαστήριο παραγωγής UAV, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Επίσης, καταστράφηκαν μονάδες εξοπλισμού της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό για την κατανομή και διανομή οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από δυτικές χώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις ουκρανικές ταξιαρχίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 130 άτομα προσωπικό, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού Stryker, και διάφορα συστήματα πυροβολικού.

Στο Ντονέτσκ, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε επιπλέον 665 άτομα.

Επίσης, κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ενισχύοντας περαιτέρω την επιθετική τους ικανότητα.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό σταθμό ραντάρ και δύο εκτοξευτές πυραύλων S-300, ενώ η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά UAV και έναν πύραυλο Neptune-MD».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας