Μόσχα καταγγέλλει Τουρκία-Αθετήσατε τη συμφωνία μη επιστροφής αιχμαλώτων Αζόφ στην Ουκρανία

2861

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ που ήταν στο «Azovstal» και -μετά από σχετική συμφωνία- πήγαν στην Τουρκία, ως αιχμάλωτοι, επιστρέφουν στην Ουκρανία. 

Μάλιστα ο Β.Ζελένσκι δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία μαζί τους, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να τονίζει ότι «η Άγκυρα παραβίασε τις συμφωνίες απελευθερώνοντας τους ηγέτες του Αζόφ στην Ουκρανία». 

«Παράλληλα, κανείς δεν ενημέρωσε τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ν.Πεσκόφ στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που είχε επιτευχθεί με την διαμεσολάβηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε Ουκρανοί διοικητές θα έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία έως το τέλος του πολέμου «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και άνετης διαβίωσης».

«Επιστρέφουμε στην πατρίδα από την Τουρκία και φέρνουμε πίσω τους ήρωες μας. Οι Ουκρανοί μαχητές Ντενίς Προκοπένκο , Σβιατοσλάβ Παλαμάρ, Σερχίι Βολίνσκι, Όλεχ Χομένκο , Ντενίς Σλεγκα, επιτέλους θα είναι με τους οικείους τους», έγραψε νωρίτερα ο Β.Ζελένσκι, ο οποίος πιθανότατα έπεισε τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας