Μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα-Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη

706

Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη είναι οι Ελληνες μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα μεγάλου χρηματοπιστωτικού ομίλου.

Σύμφωνα με αυτή, οι Ελληνες δουλεύουν κατά μέσο όρο 8,9 ώρες κάθε εργάσιμη μέρα, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος από και προς τη δουλειά. Αυτό σημαίνει πάνω από 2.000 ώρες τον χρόνο, μια θέση πίσω από τους Πολωνούς (2.019,5 ώρες εργασίας) που κατέχουν την πρωτιά στην Ευρωζώνη, όπου ο ετήσιος μέσος όρος είναι 1.547,5 ώρες εργασίας.

Τον μεγαλύτερο φόρτο έχουν στη χώρα μας οι αγρότες, που δεν ξέρουν από Σαββατοκύριακα και αργίες.

Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι μισθωτοί συγκεκριμένων κλάδων, που θεωρούνται μάλιστα από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας. Οπως οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, όπου οι μισθωτοί εργάζονται 2.107,2 ώρες τον χρόνο, που σημαίνει 10 ώρες δουλειάς τη μέρα!

Οι συνολικές ώρες εργασίας στην ελληνική οικονομία έφτασαν τα 9,7 δισ. το 2023, από τις οποίες το 68,7% αφορά μισθωτούς και το υπόλοιπο 31,3% αυτοαπασχολούμενους. Στην Ευρωζώνη, από το σύνολο των 261,1 δισ. ωρών τον χρόνο, οι μισθωτοί δουλεύουν το 82,1% και οι αυτοαπασχολούμενοι το 17,9%. Στην Ελλάδα, τέλος, οι ώρες εργασίας είναι αυξημένες σε σχέση με το 2022 κατά 1,7%, έναντι 1,3% στην Ευρωζώνη.

Με δεδομένο ότι η ανεργία παραμένει σταθερά πάνω από 1 εκατ., τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και κάνουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την «αύξηση» του κατώτατου μισθού να ακούγονται κοροϊδία στο τετράγωνο… Από 902.gr

πηγη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας