Milliyet: “Θα πάρουμε eurofighter Typhoon για να αντιμετωπίσουμε τα ελληνικά Rafale”

697
Η Άγκυρα αναζητάει εναλλακτικές

Η Τουρκία, επιχειρεί να καλύψει το κενό που θα προκύψει αν δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet μέσω Βρετανίας καθώς  το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την αγορά μεταχειρισμένα Eurofighter.

Μάλιστα, ο διοικητής της Αεροπορίας της Τουρκίας συναντήθηκε με τον διοικητή της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Λονδίνο, με στόχο την εξαγορά των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon κάτι το οποίο ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr.

«Το Eurofighter Typhoon, το οποίο η Τουρκία σχεδιάζει να προσθέσει στον στόλο της, έχει πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με το αεροσκάφος Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία» γράφει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, που προχωρά και σε σύγκριση των δύο όπλων.

Ειδικότερα, το Rafale έχει πλεονέκτημα στις αερομαχίες σε χαμηλό υψόμετρο και το Eurofighter Typhoon στις αερομαχίες σε μεγάλο ύψος.

Παράλληλα, αναφέρει, το Rafale κατασκευάστηκε για να είναι αποτελεσματικό σε πολέμους αέρος – εδάφους, ενώ το Eurofighter Typhoon έχει αποτελέσματα στον πόλεμο στον αέρα.

Το Rafale επίσης έχει τη δυνατότητα σε κάποιες εκδόσεις προσγείωσης σε αεροπλανοφόρο, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι μια λεπτομέρεια για την ισορροπία στο Αιγαίο, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βρετανικών αεροσκαφών.

Στόχος της Τουρκίας είναι «να διατηρήσει τη ναυτική και αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ουάσινγκτον», γράφει η Milliyet.

Νωρίτερα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος προσπαθούσε να διαπιστώσει τι επιλογές έχει η Τουρκία εάν ο Τζο Μπάιντεν και το Κογκρέσο δεν επιτρέψουν την πώληση νέων F-16 στην Άγκυρα.

«Δεν σκεφτόμαστε καν να αγοράσουμε μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία», αναφέρει, εικάζοντας ότι ο Μακρόν επιδεικτικά θα αρνηθεί, ενώ απορρίπτει και την ιδέα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών SU-57 5ης γενιάς από τη Ρωσία.

Κι αυτό λόγω των προβλημάτων στην εκπαίδευση των πιλότων, του κοινού συστήματος επικοινωνίας του ΝΑΤΟ και της συντήρησης-λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας