Μεταφέρονται 5.000 Πολωνοί σε Ζαπορίζιε και Ugledar μετά την σφαγή Ουκρανών

1484

Πάνω από 5.000 Πολωνοί στρατιώτες μεταφέρονται στα μέτωπα της Ζαπορίζιε και του Ugledar (αιτία η απώλεια Pavlovka), μετά τις απανωτές ουκρανικές ήττες και την μεγάλη συντριβή που υπέστη το Κίεβο. Όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247, οι Ρώσοι δεν τους θεωρούν πλέον μισθοφόρους αλλά τακτικές μονάδες του πολωνικού Στρατού.

Και οι δύο περιοχές θα παίξουν καίριο και αποφασιστικό ρόλο στις μετέπειτα πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι Πολωνοί θα προσπαθήσουν να οργανώσουν επιθετικές επιχειρήσεις στην Ζαπορίζιε καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Οι Ρώσοι τους θέρισαν σε πρώτη φάση με drones καμικάζι Lancet-3 και KUB, ακολούθησαν επιδρομές από επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης  Su-25 ενώ συνέδραμε το πυροβολικό με συστήματα 2S7M Malka και Smerch MLRS.

Η μεγάλη ήττα των Ουκρανών σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του WarNews247 έγινε στις 7 Νοεμβρίου. Από το κύμα επίθεσης των Ουκρανών επιβίωσαν μόνο 20 άρματα μάχης και τα μισά τεθωρακισμένα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 70 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ, 40 άρματα μάχης T-72M1 και T-64BV, περίπου 20 τεθωρακισμένα BMP-1 και YPR-765 και 15 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi.

Πολωνοί στρατιώτες μεταφέρονται σε Ugledar και Ζαπορίζιε

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναπτύσσει Πολωνούς στρατιώτες για την άμυνα του Vuhledar, μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αμύνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να πλησιάζουν την πόλη.

Μέχρι το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα είχαν διαπεράσει την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα οχυρά μεταξύ Pavlovka και Ugledar. Ταυτόχρονα, στις περιοχές Nikolsky και Pavlovsky, καθώς και πίσω από τους σωρούς απορριμμάτων του ορυχείου Yuzhnodonbasskaya No. 1 στα βόρεια του Ugledar, το πυροβολικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέστρεψε τις θέσεις των ουκρανικών όλμων που κάλυπταν το Ugledar.

Αργότερα, το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ugledar-Konstantinovka πέρασε υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά τον έλεγχο της Pavlovka, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου νέκρωσαν τις επικοινωνίες στην περιοχή Ugledar. Στην μάχη ρίχτηκε το πυροβολικό μαζί με άρματα μάχης. Μέχρι σήμερα το βράδυ, τα προπύργια κοντά στο Ugledar, καθώς και οι θέσεις ATGM των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του ποταμού Kashlagach, καταστράφηκαν από το πυροβολικό.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν συνεχώς ουκρανικές θέσεις με κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol.

Η 72η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που υπερασπιζόταν το Vuhledar, υπέστη μεγάλες απώλειες και ζήτησε βοήθεια, ωστόσο, κατά τη συγκρότηση της βοήθειας, οι εφεδρείες από την 108η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας δέχτηκαν επίθεση από το ρωσικό πυροβολικό.

Πλέον αντί των δυνάμεων Άμυνας Εδάφους, σχεδιάζεται να μεταφερθούν μονάδες της 15ης ξεχωριστής ταξιαρχίας αναγνώρισης πυροβολικού στο Vuhledar, το οποίο απαρτίζεται από πρώην και νυν στρατιώτες του πολωνικού στρατού.

Οι Πολωνοί θα μεταφερθούν στην περιοχή Prechistovka και Zolotaya Niva στα δυτικά του Vugledar, μαζί με τα απομεινάρια της ηττημένης 68ης Ταξιαρχίας Jaeger των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συνολικά έως και 5.000 Πολωνοί έχουν συγκεντρωθεί στην Ζαπορίζιε

Ο ρωσικός στρατός χτύπησε θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την ρωσική αναφορά, τις τελευταίες 48 ώρες:

-H επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το  πυροβολικό έπληξαν εννέα θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Novaya Kamenka, Pravdino, περιοχή Χερσώνα, Novopetrovka, Ternovye Pody, περιοχή Νικολάεφ, Ivanovka, Starch, περιοχή Χάρκοβο, Bakhmutskoe, Kleshcheevka και Novoselka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και 52 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 176 περιοχές.

-Μια αποθήκη πυρομαχικών της 28ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε κοντά στην πόλη Νικολάεφ.

-Κατά τη διάρκεια της μάχης με το πυροβολικό, μια διμοιρία αμερικανικών M777 καταστράφηκε στην περιοχή του Zolochiv, στο Χάρκοβο. Επιπλέον, στην περιοχή του χωριού Νέβσκοε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ καταστράφηκε μια διμοιρία ουκρανικών αυτοκινούμενων συστημάτων «Akatsiya».

-Μαχητικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην περιοχή Mirovka, στην Zaporozhye, κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Αεροπορίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές Golikovo, Krasnorechenskoye, Krivosheevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Makarovka, Nikolskoe και Kirillovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν 32 οβίδες του αμερικανικού συστήματος HIMARS στις περιοχές Novaya Kakhovka, Korsunka και Antonovka στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και πέντε αμερικανικοί πύραυλοι αντιραντάρ HARM στις περιοχές Irmino της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Yenakiyevo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Korsunka και Novaya Kakhovka της περιοχής Χερσώνα.

Κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις μισθοφόρων

-Επιπλέον, η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν δύο θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένους μισθοφόρους στις περιοχές Νικολάεφ και στο χωριό Σούχοϊ Σταβόκ, στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και 46 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής , ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 153 περιοχές.

-Στις συνοικίες του χωριού Krasny Liman της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Novogrigorovka, περιοχή Χερσώνα και Novopoltavka και στο Νικολάεφ, καταστράφηκαν τρεις σταθμοί ραντάρ αντι-πυροβολικού AN/TPQ-50 αμερικανικής κατασκευής.

-Στην περιοχή του χωριού Annovka, στο Dnipropetrovsk, καταστράφηκε μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στην περιοχή Novoaleksandrovka, στο Νικολάεφ, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών για το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Μαχητικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην περιοχή Malomikhaylovskoe, στο Νικολάεφ, κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας. Στην περιοχή Rizdvyanka, στην Ζαπορίζιε, καταρρίφθηκε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 .

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές Golikovo, Chervonopopovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Kirillovka, Egorovka και Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Vasilyevka της περιφέρειας Ζαπορίζιε, Vesele και Krynki της περιφέρειας Χερσώνας.

Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν 21 ρουκέτες των συστημάτων HIMARS και Vilkha στις περιοχές Vysokoye, Tomarino, Antonovka, Nikolskoye, Novaya Kakhovka, περιοχή Χερσώνα, καθώς και τρεις πύραυλοι αντιραντάρ HARM στις περιοχές του οικισμού Guselskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Νικόλσκογιε και Κορσούνκα της περιοχής Χερσώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας