Μετά τον Π.Λαφαζάνη μπήκε και ο Τ.Κάρλσον στην Ουκρανική «λίστα θανάτου»;

1452

Ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι Παναγ. Λαφαζάνης, ο Ανδρέας Ζαφείρης και άλλοι συναγωνιστές τους είναι εκτεθειμένοι ση περίφημη διεθνή «λίστα θανάτου» της Ουκρανίας, μια «λίστα» στην οποία ανεπισήμως οι Ουκρανοναζιστικές αρχές καταχωρούν όσους/ες ανά τον κόσμο θεωρούν ότι ανέχονται σε σοβαρές και ιδιαίτερα επικίνδυνες δράσεις κατά της Ουκρανίας

Ακόμα ολιγότεροι βέβαια γνωρίζουν οτι απ’ αυτή τη λίστα, που ειρωνικά στα Ουκρανικά ονομάζεται «Myrotvorets» ή «ειρηνοποιός» ελληνιστί, έχουν δολοφονηθεί αρκετά πρόσωπα από πράκτορες  της Ουκρανικής «Οχράνα» ή ανθρώπους των νεοναζιστικών Ουκρανικών οργανώσεων όπως τα τάγματα Αζόφ, Μπαντέρα κλπ, με αιτιολογικό την αντι-Ουκρανικη δράση, εξού και το τρέχον όνομα της «Myrotvorets», ως «Λίστας – Θανάτου»

 

Στην τρομοκρατική αυτή λίστα η οποία περιέχει φωτογραφία, πλήρη βιογραφικά στοιχεία και σειρά από ψευδείς κατηγορίες ή κινηματικές δράσεις που τις θεωρεί κατηγορίες, για όσους καταχωρούνται σε αυτήν, περιλαμβάνεται και ο Παναγ. Λαφαζάνης.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης κατηγορείται στη λίστα από το Κέντρο Έρευνας της Ουκρανικής Ασφάλειας που τη διευθύνει ότι “υποστηρίζει” και “προωθεί” την “τρομοκρατική οργάνωση Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ” (LDNR) στην Ευρώπη”, ενώ η λίστα είναι συμπληρωμένη και με πρόσφατα δεδομένα όπως η αφίσα που εξέδωσε το “Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης”, στο οποίο είναι επικεφαλής ο Παναγ. Λαφαζάνης και στην οποία αφίσα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα ότι η “Ρωσία έχει δίκιο” στο πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ σε αυτήν περιέχεται το ρωσικό σύμβολο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, το “Ζ”, δίπλα στη φωτογραφία του Παν. Λαφαζάνη. Είναι και η αφίσα βαρύτατο επιβαρυντικό στοιχείο για τον Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος ως γνωστόν παλιότερα είχε κατηγορηθεί από το εγχώριο ξενόδουλο πολιτικό σύστημα ότι ήθελε να κάνει “ριφιφί στο Νομισματοκοπείο”.

Χαρακτηριστικός είναι ο επίλογος της ιστοσελίδας “Ειρηνοποιός” στο κείμενο της λίστας που αναφέρει τα χαρακτηριστικά και τις κατηγορίες σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ιστοσελίδα “Ειρηνοποιός” της Κρατικής Ουκρανικής Ασφάλειας “ζητά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να θεωρήσουν αυτή τη δημοσίευση στον ιστότοπο ως δήλωση σχετικά με την διάπραξη από τον αναγραφόμενο πολίτη σκόπιμων πράξεων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της ειρήνης, της ασφάλειας, της ανθρωπότητας, του διεθνούς δικαίου και της τάξης και άλλων αδικημάτων»

Με δύο λόγια κατηγορίες για ποινή ισόβιων!!!

Όλα τούτα τα γνωρίζουν οι κυβερνώντες στη χώρα μας, τωρινοί και προηγούμενοι που στηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς της Ουρανίας σε όλη τη διάρκεια από το πραξικόπημα του 2014 έως σήμερα, που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με ευθύνη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και των κυβερνοναζιστών του Κιέβου.

Και όμως στηρίζουν αυτό το καθεστώς και τα εγκλήματα του ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα συνεταιράκια τους στη Βουλή και εκτός βουλής και δε λένε τίποτα για την ουκρανική λίστα της ντροπής και της τρομοκρατίας που την γνωρίζουν άριστα, όπως γνωρίζουν ότι περιλαμβάνει όχι μόνο έναν πρώην υπουργό αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα και αγωνιστές, όπως τον Αντρέα Ζαφείρη τον Στάθη Σταυρόπουλο.

Μπήκε σε ουκρανική “λίστα θανάτου” ο Τάκερ Κάρλσον μετά τη συνέντευξη με τον Πούτιν;

Forbes-Arianna Johnson

Αφού ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, ανακοίνωσε τη συνέντευξή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, άρχισαν να κυκλοφορούν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριζαν ότι ο Κάρλσον προστέθηκε στη “λίστα θανάτου” της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο οικοδεσπότης του Infowars, Άλεξ Τζόουνς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ότι ο Κάρλσον προστέθηκε σε μια “λίστα θανάτου της Ουκρανίας” ονόματι Myrotvorets μετά την ανακοίνωση της συνέντευξης με τον Ρώσο πρόεδρο, και μια άλλη viral ανάρτηση στην πλατφόρμα X ισχυρίζεται ότι ο Κάρλσον “τιμωρήθηκε” για τη συνέντευξη με την ένταξη στη “λίστα θανάτου “.

Το Myrotvorets είναι μια λίστα που καταρτίστηκε το 2014 από μια ανεξάρτητη οργάνωση που ονομάζεται Myrotvorets (ειρηνοποιός), η οποία παρακολουθεί τα άτομα που πιστεύει ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της “εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της ανθρώπινης ζωής και υγείας, της ειρήνης, της ανθρώπινης ασφάλειας και της διεθνούς τάξης”, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη Roger Waters και του δημοσιογράφου του NBC, Keir Simmons.

Οι άνθρωποι στην λίστα που έχουν πεθάνει από διάφορες αιτίες καταγράφονται ως πεθαμένοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πέθανε το 2022 από ασθένεια, της κόρης της Ρωσίδας εθνικίστριας Ντάρια Ντούγκινα, η οποία πέθανε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο πίσω από την οποία οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι κρύβονται στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης, και του Ιταλού δημοσιογράφου Αντρέα Ροτσέλι, ο οποίος πέθανε αφού χτυπήθηκε από πυρά όλμου στην Ουκρανία ενώ κάλυπτε τον πόλεμο.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι ο Κάρλσον προστέθηκε στην λίστα στις 08 Ιουνίου 2023, μετά την ανάρτηση ενός βίντεο διάρκειας 10 λεπτών στην πλατφόρμα X, όπου αποκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι “αρουραίο” και υπονόησε ότι η καταστροφή του φράγματος Kakhovka στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα ουκρανικής τρομοκρατικής ενέργειας.Το Forbes δεν μπόρεσε να ελέγξει ανεξάρτητα πότε προστέθηκε το όνομά του.

Ο ιστότοπος καταγράφει τη συνέντευξη του Κάρλσον με τον Πούτιν ως άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας, μαζί με μια δήλωση που έκανε το 2022 στο Fox News, λέγοντας ότι ο στρατός της Ουκρανίας ήταν πολύ μικρός για να κερδίσει αυτόν της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πολιτικός Τζωρτζ Τούκα δήλωσε στους Times του Λονδίνου ότι ο ιστότοπος δεν λαμβάνει κυβερνητική χρηματοδότηση και δεν συνδέεται με την κυβέρνηση, και δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τους Ουκρανούς πολιτικούς αξιωματούχους, πρώην στρατιωτικούς και πρώην αστυνομικούς που ήταν φιλορώσοι.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι κυβερνητικός ιστότοπος, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να διατηρούν “στενούς δεσμούς” με την ιστοσελίδα και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ την υποστήριξε, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την καταδίκασε, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Myrotvorets έχει δεχθεί επικρίσεις από δυτικές χώρες για το ότι εκθέτει δημοσιογράφους. Μετά τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών δυτικών δημοσιογράφων στον ιστότοπο, οι πρέσβεις της G7 δήλωσαν ότι “ανησυχούν βαθιά” για τη διαρροή. Οι πρέσβεις ανησυχούν ότι οι απειλές κατά των δημοσιογράφων ήταν αποτέλεσμα της διαρροής και ζήτησαν να αφαιρεθούν οι προσωπικές πληροφορίες. Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την ουκρανική αστυνομία να διερευνήσει τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στο Myrotvorets και να αφαιρέσει τα δεδομένα από τον ιστότοπο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνει επίσης τακτικά το Myrotvorets στις ετήσιες εκθέσεις του για τις πρακτικές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά χώρα, εντοπίζοντας τις διάφορες φορές που διαρρέουν προσωπικά δεδομένα δημοσιογράφων στον ιστότοπο. Τα προσωπικά δεδομένα μιας Ουκρανής δημοσιογράφου διέρρευσαν μετά από μια ιστορία που έγραψε και οδήγησε στην απόλυση ενός Ουκρανού αξιωματούχου, γεγονός που φέρεται να οδήγησε στο να δεχτεί απειλές, σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2022.

Ο Κάρλσον επιβεβαίωσε μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο X την Τρίτη τη συνέντευξη με τον Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είναι ενημερωμένοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και “πληρώνουν για μεγάλο μέρος του με τρόπους που μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί πλήρως ακόμη”, μέσω της στρατιωτικής βοήθειας. ΣΗμειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε προσωπική συνέντευξη σε δυτικό δημοσιογράφο από το 2019. Κατά τη διάρκεια του βίντεο της ανακοίνωσής του, ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι “ούτε ένας δυτικός δημοσιογράφος δεν έχει μπει στον κόπο να πάρει συνέντευξη” από τον Πούτιν, γεγονός για το οποίο δέχθηκε αντιδράσεις. “Πιστεύει πραγματικά ο Τάκερ ότι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν έχουμε προσπαθήσει να πάρουμε συνέντευξη από τον πρόεδρο Πούτιν κάθε μέρα μετά την εισβολή του στην Ουκρανία;”, δήλωσε η επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του CNN Κριστιάν Αμανπούρ σε μια απάντηση στο X. Ο Κάρλσον έχει μιλήσει ανοιχτά για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το 2022 υπέθεσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τον αγωγό Nord Stream, ο οποίος προμηθεύει ρωσικό φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Περιέγραψε τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως “απλώς μια συνοριακή διαμάχη” και προέτρεψε τους Αμερικανούς να θέσουν στον εαυτό τους ένα ερώτημα: “Γιατί μισώ τον Πούτιν;” Άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έφταιγαν για τον πόλεμο, επειδή “το να κάνουμε την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ήταν το κλειδί για την υποκίνηση πολέμου με τη Ρωσία”. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της εκπομπής του στο Fox News το 2019, είπε ότι “ευχόταν στη Ρωσία” να κερδίσει τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, προτού διευκρινίσει ότι αστειευόταν.

Πηγή: Capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας