Μετά Soledar οι Ρώσοι προελαύνουν στην Krasna-Hora-Παραδόθηκε 77η Ουκρανική Ταξιαρχία

2337

Στις 25.000 υπολογίζονται οι απώλειες των Ουκρανών

Το Σολεντάρ εκκαθαρίστηκε πλήρως με τους εναπομείναντες Ουκρανούς να έχουν υποχωρήσει στον αυτοκινητόδρομο της Krasna Hora που αποτελεί το νέο αντικειμενικό σκοπό των ρωσικών δυνάμεων, ενώ υπολείμματα της ουκρανικής δύναμης έχουν απομείνει στο ορυχείο άλατος νούμερο 7.

Η ουκρανική 77η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η οποία εκπαιδεύτηκε στην Βρετανία, παραδόθηκε μαζικά στους Ρώσους της Wagner. Συνολικά οι απώλειες των Ουκρανών υπολογίζονται (νεκροί και τραυματίες) στις 25.000 μόνο στο μέτωπο του Σολεντάρ (στο μέτωπο του Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ οι απώλειες είναι πολλαπλάσιες).

Οι Ουκρανοί που παραδίδονται είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Στο Σολεντάρ (όπως και στο Μπάκχμουτ-Αρτέμβοσκ) έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί Βρετανοί και Αμερικανοί μισθοφόροι (επί της ουσίας στρατιωτικών που παραιτήθηκαν «όλως τυχαίως» από τους αντίστοιχους στρατούς μόλις ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία για να μην υπάρχει επίσημη εμπλοκή των κυβερνήσεών τους).

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Andrew Bagshaw, Christopher Perry.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους δυτικά του Σολεντάρ προς τον οικισμό Blahodatne και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Sil, όπως και στην Κrasna Hora.

Οι απώλειες των Ουκρανών κατά την χθεσινή εκκαθάριση, φτάνουν τους 500 άνδρες.

https://twitter.com/Military_OSTX/status/1613396433029275648

Στο Μπάκχμουτ καταλήφθηκε ολοκληρωτικά η συνοικία Οπιτνόγιε και «σφίγγει» ακόμα περισσότερο ο ρωσικός «κλοιός».

Μπορεί η ρωσική προέλαση να φαίνεται αργή, αλλά πρόκειται για αστική σύγκρουση και οι Ουκρανοί στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχουν διαθέσει πάνω από 100.000 άνδρες (όχι όλοι Ουκρανοί, είναι πολλές χιλιάδες οι Αγγλοσάξονες και Πολωνοί μισθοφόροι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας