Μεντβέντεφ σε ΝΑΤΟ-«Μην στείλετε Patriot στην Ουκρανία-Θα κτυπήσουμε»-Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης

1518

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην  παραδώσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot ενώ  αποκάλεσε την Βορειοατλαντική Συμμαχία μια «εγκληματική οντότητα».

«Αν, όπως άφησε να εννοηθεί o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς του Κιέβου με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, αυτοί θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας κατέστησε έτσι σαφές ότι  στόχος θα γίνουν όχι μόνο τα συστήματα Patriot, αλλά και οι ουκρανικές δυνάμεις  και το προσωπικό του ΝΑΤΟ, που θα τα συνοδεύει.

Υπενθυμίζεται ΄πτο το θέμα με τους Patriot ξεκίνησε από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ ο οποίος ζήτησε από τη Γερμανία να μεταφερθούν στην Ουκρανία οι συστοιχίες πυραύλων Patriot που προσφέρθηκαν από το Βερολίνο στη χώρα του.

«Μετά τις νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ζήτησα από τη Γερμανία να μεταφερθούν οι συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία και να αναπτυχθούν στα δυτικά σύνορά της», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Η  Πολωνία ανέφερε ότι θα προτείνει θα αναπτυχθούν επιπρόσθετες συστοιχίες Patriot κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, μετά την προσφορά των συστημάτων αυτών από τη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας