Μέλος του ΝΑΤΟ αύριο 4/4 η Φινλανδία–Stoltenberg: Σύντομα και η Ουκρανία

681

Αδίστακτη η ”συνολική Δύση” προαναγγέλει τον όλεθρο

Η Φινλανδία θα γίνει αύριο Τρίτη 4/4 πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ

Πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ θα γίνει αύριο Τρίτη 4 Απριλίου η Φινλανδία, η οποία εγκαταλείπει και επίσημα περίπου δύο αιώνες ουδετερότητας.
Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υποστήριξε πως η επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία θα γίνει αύριο 4/4, κάνοντας λόγο για μια καλή ημέρα «για την ασφάλεια της Φινλανδίας, την ασφάλεια της Σκανδιναβίας και για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ».
Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την περίπτωση της Σουηδίας, η οποία αν και υπέβαλε αίτημα ένταξης μαζί με τη Φινλανδία, παραμένει «μπλοκαρισμένη» λόγω του βέτο της Τουρκίας, ο Stoltenberg είπε πως η ένταξη της Φινλανδίας είναι μια θετική εξέλιξη και για τη Σουηδία.

Σύντομα και η Ουκρανία

Όπως είπε ο Stoltenberg, σύντομα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία.
«Η θέση του ΝΑΤΟ για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας παραμένει αμετάβλητη.
Και αυτή είναι ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας» τόνισε ο Stoltenberg αναφέροντας πως κύριος στόχος είναι να «διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη».
«Έτσι, το πρώτο και πιο επείγον βήμα είναι οι σύμμαχοι του Κιέβου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Το ΝΑΤΟ εξετάζει επίσης πώς μπορεί να αναπτύξει μια πολιτική σχέση με την Ουκρανία και πώς μπορεί να επεκτείνει το έργο του για πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις στη θεσμική οικοδόμηση» υπογράμμισε ο Stoltenberg, αναφέροντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή, όπως θα κάνουμε αύριο, όταν η Φινλανδία θα γίνει πλήρες μέλος.
«Όπως θα κάνουμε όταν οριστικοποιήσουμε τη διαδικασία προσχώρησης για τη Σουηδία, ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον» είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας