Μεγάλος ελιγμός των ρωσικών δυνάμεων-Περικυκλώνουν τον Ουκρανικό στρατό Ανατολικά Δνείπερου

1517
Μεγάλος ελιγμός των ρωσικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Νικολάεφ, Βιτάλι Κιμ, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα υποχωρούν από τον Νικολάεφ, δηλώνοντας συγκεκριμένα:

“Η κατάσταση, όπως λένε πρόσφατα, είναι “καλύτερη από χθες”. Ο εχθρός συνεχίζει να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές με πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας τo  αυτό από απόσταση 50-70 χιλιομέτρων. Tώρα οι Ρώσοι απομακρύνονται από  το Νικολάεφ  κινούμενοι σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε ο Κιμ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης Νικολάεφ δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες, αναφερόμενος σε στρατιωτικές κινήσεις

Νωρίτερα, η “Strana” αναφέρθηκε σε  επιθέσεις με ρουκέτες που πραγματοποίησαν   τα ρωσικά στρατεύματα εναντίον των  θέσεων  της 79ης ταξιαρχίας στο Nikolaev

Μετά από  αυτές τις επιθέσεις  τουλάχιστον 50 σοροί Ουκρανών στρατιωτών ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια.

Το  ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο δικές του πηγές ανέφερε σχετικά ότι:

«Τουλάχιστον 50 πτώματα έχουν ανασυρθεί, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσα άλλα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια»,

Είναι γνωστό ότι την ώρα που έπληξαν οι πύραυλοι στους στρατώνες, περίπου 200 στρατιώτες κοιμόντουσαν,

Θυμηθείτε ότι την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στις έξι το πρωί, πέντε ρωσικές βόμβες έπεσαν σε  στρατώνα στο Νικολάεφ.  Επίσης δύο ρωσικά μαχητικά έριξαν βόμβες σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο Solyani. Δεν υπήρχε  Ουκρανική αεράμυνα κοντά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει  η σουηδική έκδοση της Expressen. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Magnus Falkehead, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, στον στρατώνα βρίσκονταν περίπου 200 άτομα.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστοί τουλάχιστον 40 νεκροί, αλλά ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι το 90% μπορεί να είναι νεκρό.

Η απομάκρυνση των συντριμμιών διήρκεσε αρκετές ώρες. Ακόμη και μετά από 7 ώρες, οι διασώστες έβγαλαν ζωντανούς στρατιώτες κάτω από τα ερείπια. Ο επιζών στρατιωτικός Αλέξανδρος είπε ότι κάποιοι κατάφεραν να κρυφτούν:

“Ήμασταν περίπου πενήντα άτομα στο υπόγειο. Δεν ξέρω πόσοι επέζησαν”, λέει.

Το νοσοκομείο Nikolaev είπε στον δημοσιογράφο ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας παρείχαν βοήθεια σε 40 θύματα αυτής της τραγωδίας, σε δύο ώρες οι γιατροί έκαναν 15 επεμβάσεις.

Οι δηλώσεις του Ουκρανού Περιφερειάρχη για απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων από το  Nikolaev , οι οποίες κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, όπου αναλύαμε την νέα ρωσική επιχειρησιακή σχεδίαση και τους στόχους της.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως αν συνεχίσει την ίδια τακτική στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στο τέλος μοιραία θα οδηγηθεί σε έναν αιματηρό και μεγάλο σε χρονική διάρκεια πόλεμο.

Οι  ρωσικές απώλειες και ο χρόνος πιέζουν τον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος φαίνεται ότι προβαίνει άμεσα σε αλλαγή του σχεδιασμού των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και εξηγώ.

Η Ρωσία σχεδιάζει μια αστραπιαία προέλαση από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Η πρώτη κατεύθυνση θα είναι αυτή από Νότο προς Βορρά , με τις Ρωσικές δυνάμεις να κινούνται προς την κεντρική Ουκρανία τόσο στα ανατολικά , όσο και στα δυτικά του Δνείπερου ποταμού

Η δεύτερη κατεύθυνση θα είναι αυτή από Ανατολή προς Δύση, με νέες Ρωσικές δυνάμεις να κινούνται περιφερειακά των πόλεων Χάρκοβο και Σούμι, οι οποίες πολιορκούνται από άλλες ρωσικές δυνάμεις,  με σκοπό την συννένωση τους με τις δυνάμεις του νότου.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν οι Ρώσοι να περικυκλώσουν πλήρως όλες τις Ουκρανικές Δυνάμεις που μάχονται ανατολικά του Δνείπερου ποταμού.

Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα ο Πούτιν να εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και Διεθνώς ως νικητής, επιβάλλοντας τους όρους του στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αφού θα έχει θέσει υπό ομηρία ή καταστροφή μεγάλο μέρος του Ουκρανικού στρατού.

Παράλληλα θα επιτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μαριούπολη προκειμένου να την καταλάβει και να την χρησιμοποιήσει επίσης ως διαπραγματευτικό όπλο.

Η κύρια προσπάθεια των Ρώσων πλέον είναι η κατάληψη της Μαριούπολης και η περικύκλωση-καταστροφή όλων των Ουκρανικών δυνάμεων Ανατολικά του Δνείπερου

Η Μαριούπολη είναι σημαντική γιατί οι δυνάμεις που δεσμεύτηκαν για την κατάληψή της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού. Εάν/όταν η Ρωσία την πάρει, αυτές οι δυνάμεις μπορούν να δεσμευτούν να βοηθήσουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στα βόρεια γύρω από το Ντονμπάς.

Όσο περισσότερο αντέχει η Μαριούπολη, τόσο χειρότερα είναι για τη Ρωσία.

Τέλος οι πιο πρόσφατες επιτυχίες της Ρωσίας ήταν να πάρει το Izyum στα βόρεια της περιοχής JFO και να επεκταθεί στα ΝΔ του Donbas. Εάν οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιήσουν συντονισμένη προέλαση από το νότο και προς τα ΝΔ από το Izyum, θα μπορούσαν να απειλήσουν να περικυκλώσουν τις  Ουκρανικές Δυνάμεις JFO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας