Μεγάλες ουκρανικές απώλειες στο Νικολάεφ-Άγριες μάχες, σφοδροί βομβαρδισμοί

3626

Σφοδρές συγκρούσεις σε δάση και χαρακώματα – Θερίζουν οι Snipers

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων κατά μήκος της γραμμής επαφής μήκους 1.000 χλμ λίγο πριν την κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου από την Μόσχα.

Οι Ουκρανοί πιέζουν για γρήγορα εδαφικά κέρδη πριν την άφιξη ρωσικών ενισχύσεων αλλά οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να σταθεροποιούν το μέτωπο.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν περισσότερο πλέον τα drone “καμικάζι” είτε τα ιρανικά είτε τα ρωσικά Zala σε μια μια προσπάθεια να προκληθούν σοβαρές ουκρανικές απώλειες με μικρό κόστος οι οποίες θα “σβήσουν” τις αντεπιθέσεις τους.

Ρωσική αεροπορία και πυραυλικές δυνάμεις βομβαρδίζουν στο μέτωπο του Νικολάεφ-Χερσώνας, περιοχές που οι Ουκρανοί καταγράφουν τις πιο σοβαρές απώλειες.

700 Ουκρανοί σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Βίντεο: Μάχες ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στα δάση. Υποχωρεί η “Λεγεώνα των Γεωργιανών”

Σοβαρές απώλειες των Ουκρανών κατά μήκος του μετώπου

Την τελευταία ημέρα, σημαντικές ουκρανικές δυνάμεις έχουν σκοτωθεί, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση για την κατάσταση στη ζώνη του πολέμου.

► Ως αποτέλεσμα σφοδρών επιθέσεων, οι απώλειες της 14ης και 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Kupyansk στο Χάρκοβο, καθώς και της 66ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Shchurovo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ανήλθαν σε περισσότερους από 140 στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 19 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

► Ως αποτέλεσμα μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας της 10ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς τον οικισμό Berestovoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν 48 Ουκρανοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων 7 αξιωματικοί. Καταστράφηκαν 4 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.

► Επιχειρησιακά-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν πέντε θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Kupyansk, περιοχή Χάρκοβο, Nikolaevka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Kirovo, Ζαπορίζιε, Kostromka, περιοχή Χερσώνα, και Bereznegovatoe, περιοχή Νικολάεφ, καθώς και 62 μονάδες πυροβολικού και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 153 περιοχές.

-Τρεις αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Annovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Sladkoe και Uspenovka στην περιοχή Ζαπορίζιε. Επίσης, ο σταθμός ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού  συστήματος S-300 καταστράφηκε στην περιοχή του οικισμού Udachnoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και στην περιοχή του οικισμού Mikhailo- Zavodskoye της περιοχής Dnepropetrovsk καταστράφηκε το νορβηγικό ραντάρ αντι-πυροβολικού “ARTUR”.

-Στο χωριό Sergeevka, στην περιοχή Dnepropetrovsk, ένα μαχητικό των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψε ένα MiG-29 της ουκρανικής αεροπορίας, το οποίο είχε μετατραπεί για να χρησιμοποιεί αμερικανικούς πυραύλους αντι-ραντάρ HARM.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Staromlynovka, Valeryanovka, Kirillovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Reshetilovskoe και Lyubimovka της περιοχής Ζαπορίζιε, Chkalovo και Kirovo της περιοχής Χερσώνα.

-42 οβίδες συστημάτων MLRS HIMARS και Vilkha, καθώς και τρεις πύραυλοι αντι-ραντάρ HARM καταρρίφθηκαν στην περιοχή Novaya Kakhovka της περιοχής Χερσώνας. Επιπλέον, δύο τακτικοί πύραυλοι Tochka-U αναχαιτίστηκαν πάνω από τους οικισμούς Matrosovka και Korsunka στην Χερσώνα.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων στη Xερσώνα

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων στο Soledar

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας