Μεγαλειώδης πορεία στο Σύνταγμα-Λαφαζάνης: “Ο θρήνος να γίνει οργή και κοσμοπλημμύρα”

1553

Παναγιώτης Λαφαζάνης πρόεδρος του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”(ΔΗ.Κ.Ε.Α): «Ο θρήνος να γίνει οργή και η οργή αγωνιστική κοσμοπλημμύρα που θα σαρώσει την εγκληματική κυβέρνηση και ένα σάπιο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο για να γεννηθεί στην πατρίδα μας την ελπίδα και το χαμόγελο που έχουν χαθεί»

Η δυνατή βροχή δεν πτοεί τους συγκεντρωμένους.

Πλήθος κόσμου έχει δώσει δυναμικό παρών στο κάλεσμα που έκαναν συλλογικότητες και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα οργής σε όλη τη χώρα.

  

Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα παρά τη δυνατή βροχή δεν έδειξαν να πτοούνται και η πορεία πραγματοποιείται κανονικά με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται πάνω από τα αίτια του πρωτοφανούς στα ελληνικά χρονικά σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

     

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία με συνθήματα όπως δεν είναι τραγωδία «είναι έγκλημα», «δολοφόνοι» και μηνύματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και τρικάκια που έγραφαν «η κρατική αμέλεια δολοφονεί».   

Η πορεία πραγματοποιείται υπό την ισχυρή και παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ.      

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τον σταθμό Λαρίσης με πλήθος κόσμου να παραμένει παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχος.

 Μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ υπήρξε μπλόκο με κλούβες και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας η οποία δεν άφησε τους διαδηλωτές να περάσει κι έτσι η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Λιοσίων.

    Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Παράλληλα, καλέσματα υπήρξαν επίσης για τις 18:00 σήμερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από τη Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως και την Τετάρτη έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στη Θεσσαλονίκη η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Καμάρα στις 18:00 άλλαξε επίσης χαρακτήρα και αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συλλογικότητες κάλεσαν σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Στην Πάτρα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση επίσης άλλαξε χαρακτήρα για τη φονική μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 στην πλατεία Όλγας και στηρίζεται από συλλογικότητα.

Στα Γιάννενα οργανώσεις και συλλογικότητες κάλεσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου στις 18:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας