Μαζικός απόπλους σκαφών ανίχνευσης εκτοξεύσεων πυρηνικών πυραύλων μαζί με βαλλιστικά υποβρύχια!

689

Η αμερικανική Διοίκηση έδωσε διαταγή για τον μαζικό απόπλου σκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ανίχνευσης εκτοξεύσεων πυρηνικών πυραύλων από το Περλ Χάρμπορ της Χαβάης.

Αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά σπάνιο και δείχνει πως υποβόσκει μείζονα πυρηνική κρίση είτε με Ρωσία είτε ακόμη και με Κίνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα έχει ενεργοποιηθεί το ROS-5. Αν αυτό ισχύει, μιλάμε για κατάσταση DEFCON 3.

Αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Χτες ο Αμερικανός υποστράτηγος Keith Kellogg, πρώην σύμβουλος του αντιπροέδρου Mike Pence, παραδέχτηκε ανοιχτά ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να νικηθεί η Ρωσία χωρίς να υπάρξουν απώλειες από τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε:

”Αυτή η προσέγγιση είναι η «αιχμή του επαγγελματισμού» γιατί: «Μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε απέναντι στον κύριο αντίπαλό μας, που είναι η Κίνα αυτή την στιγμή»”.

«Αν αποτύχουμε, ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό πόλεμο». Και αυτό που κάνουν τώρα οι ΗΠΑ είναι να προετοιμάζονται.

Μέσα σε 24 ώρες απέπλευσε:

  • Ένας πλωτός σταθμός ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, Sea-based X-Band Radar (SBX-1) από το Περλ Χάρμπορ της Χαβάης
  • Ένας Ανιχνευτής εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων SS Pacific Tracker (WQVZ) από τη Χονολουλού, Χαβάη.
  • Η ρυμουλκούμενη φορτηγίδα IX-524 του Ναυτικού των ΗΠΑ από το Περλ Χάρμπορ. Τα συστήματα MATSS στο συγκεκριμένο σκάφος παρέχουν προηγμένη τηλεπικοινωνιακή ικανότητα που επεκτείνει την εμβέλεια των 42.000 τετραγωνικών μιλίων του Missile Range του Ειρηνικού .

Από αυτούς τους τύπους σκαφών, υπάρχουν μόνο πέντε στον κόσμο.

Παράλληλα απέπλευσε:

  • Ένα υποβρύχιο πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Οχάιο από το Περλ Χάρμπορ
  • Το USS Scranton (SSN 756) επιθετικό υποβρύχιο Flight III 688i κλάσης Λος Άντζελες από το Σαν Ντιέγκο 
  • Και το USS Indiana (SSN 789) επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Βιρτζίνια Block III από το Groton, Connecticut 

Η κλάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων Οχάιο περιλαμβάνει τα 14 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και τα τέσσερα υποβρύχια πυραύλων κρουζ (SSGNs). Είναι τα μεγαλύτερα υποβρύχια που κατασκευάστηκαν ποτέ για το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Είναι τα τρίτα μεγαλύτερα υποβρύχια στον κόσμο, πίσω από την κλάση Typhoon 48.000 τόνων σοβιετικής σχεδίασης του Ρωσικού Ναυτικού και την κατηγορία Borei 24.000 τόνων. Με 24 πυραύλους Trident II το καθένα, από τα σκάφη της κλάσης Οχάιο μεταφέρει περισσότερους πυραύλους είτε από την κλάση Borei (16, 20 από το Borei II) είτε από την κατηγορία Typhoon (20).

Όπως και ο προκάτοχός του, τα υποβρύχια κλάσης Benjamin Franklin, τα SSBN κλάσης Οχάιο αποτελούν μέρος της τριάδας πυρηνικής αποτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Τα 14 SSBN μαζί φέρουν περίπου τις μισές ενεργές στρατηγικές θερμοπυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ.

Αν και οι πύραυλοι Trident δεν έχουν προκαθορισμένους στόχους όταν τα υποβρύχια κάνουν περιπολία, μπορούν να δοθούν στόχοι γρήγορα, από τη Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στη Νεμπράσκα, χρησιμοποιώντας ασφαλείς και σταθερές ζεύξεις ραδιοεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πολύ χαμηλής συχνότητας.

Τί είναι το SBX-1 και γιατί εκφράζονται φόβοι για ενεργοποίηση ROS-5

Το Sea-Based X-Band Radar (SBX-1) είναι ένας πλωτός, αυτοκινούμενος, σταθμός ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ισχυρούς ανέμους και ταραγμένη θάλασσα.

Το ραντάρ είναι τοποθετημένο σε μια πέμπτης γενιάς ημι-υποβρύχια πλατφόρμα πετρελαίου διπλού κύτους CS-50. Η μετατροπή του σκάφους πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο AmFELS στο Brownsville του Τέξας. η βάση ραντάρ κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στο σκάφος στο ναυπηγείο Kiewit στο Ingleside του Τέξας.

Η κεραία η οποία ανήκει στην τεχνολογία των ραντάρ ηλεκτρονικής διάταξης φάσης με τουλάχιστον 22.000 στοιχεία εκπομπής/λήψης και έχει βάρος σχεδόν 1800 τόνων και για τη λειτουργία της η κεραία καταναλώνει πάνω από 1 MW ενέργειας. Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων ισχύος το συγκρότημα έχει 6 γεννήτριες των 3,6 MW οι οποίες παίρνουν ισχύ με τη σειρά τους από 12 κινητήρες ντίζελ τύπου Caterpillar.

Το SBX-1 θεωρείται τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να παρακολουθεί το Η/Μ ίχνος που δημιουργεί μια μπάλα του μπέιζμπολ σε απόσταση 4700 χλμ.! Η τεχνολογία που ενσωματώνει το σύστημα προέρχεται από το AEGIS και συνιστά μέρος του προγράμματος βαλλιστικής προστασίας των ΗΠΑ BMDS (Ballistic Missile Defense System).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν έναν στόλο πλοίων σε ετοιμότητα για να είναι διαθέσιμα για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά τα πλοία είναι πλοία Roll On/Roll Off (RO/RO). Τα στρατηγικά πλοία sealift χωρίζονται σε δύο ξεχωριστούς στόλους, τους οποίους διαχειρίζονται δύο ξεχωριστοί κυβερνητικοί οργανισμοί: η Στρατιωτική Διοίκηση Sealift του Ναυτικού των ΗΠΑ (MSC) και η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών (MARAD).

Τα πλοία διατηρούνται σε κατάσταση μειωμένης λειτουργίας (ROS 5), η οποία έχει σχεδιαστεί για να έχει τα πλοία πλήρως έτοιμα να ενεργοποιήσουν και να φορτώσουν το φορτίο πέντε ημέρες μετά την ειδοποίηση, οπότε τα πλοία βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας (FOS).

Όταν είναι πλήρως επιχειρησιακά στο FOS, τα πλοία είναι επανδρωμένα με 30 Αμερικανούς ναυτικούς. Όταν βρίσκονται στην κανονική κατάσταση ROS ενώ βρίσκονται σε αδράνεια, τα πλοία είναι επανδρωμένα με μόνο 14 ναυτικούς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται για να παραμείνει το πλοίο έτοιμο ώστε να ενεργοποιηθεί εντός 5 ημερών ειδοποίησης.

Το ROS-5 ενεργοποιείται μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πετούν 3 “Doomsday plane” στις ΗΠΑ και ένα στην Ευρώπη!

Παράλληλα, εντοπίστηκαν να πετούν τρία E-6B Mercury στις ΗΠΑ ενώ ένα προσγειώθηκε στην Ισλανδία!

Το E-6B Mercury έχει την ιδιότητα του «αεροπορικού σταθμού διοίκησης» της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό «αεροσκάφος της ημέρας της κρίσης» έφτασε στην Ευρώπη για να «εκτελέσει καθήκοντα στον τομέα ευθύνης της ευρωπαϊκής διοίκησης», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.

Το E-6B Mercury, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρέχει τη δυνατότητα πυρηνικού πλήγματος αντιποίνων των ΗΠΑ, εάν οι επίγειες θέσεις διοίκησης χτυπηθούν από τον εχθρό.

Παρέχει επικοινωνίες με πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Οχάιο, καθένα από τα οποία είναι ικανό να μεταφέρει 24 πυραύλους Trident.

Δείτε τις εικόνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας