Mαζικά ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο, Λβιβ και Κίεβο-Καταστράφηκαν στρατιωτικές βιομηχανικές υποδομές

731
Mαζικά ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο Λβιβ και Κίεβο

Σε νέα πλήγματα κατά του Χάρκοβο, του Λβιβ και του Κιέβου προχώρησε η Ρωσία, πλήττοντας βιομηχανικές υποδομές που αλλά και κυβερνητικά κτίρια.

Στο Χάρκοβο ρωσικός πύραυλος χτύπησε την Διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης του Χάρκοβου στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 18 τραυματίστηκαν σε πυραυλικό πλήγμα.

Νωρίτερα η Μόσχα δήλωσε πως τα αεροσκάφη της έπληξαν ένα εργοστάσιο επισκευής αρμάτων μάχης στην πρωτεύουσα Κίεβο, όπου ακούστηκε ο ήχος μιας έκρηξης και καπνός ήταν ορατός στον νοτιοανατολικό τομέα Νταρμίτσκιι. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος του Κιέβου λέγοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή αρκετούς τραυματίες.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Λβιβ.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Λευκορωσία έπληξαν στόχους στην περιοχή του Λβιβ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Στη Μαριούπολη, δημοσιογράφοι του Reuters σε τμήματα της πόλης που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο έφθασαν στη χαλυβουργία Illych, την οποία η Μόσχα κατέλαβε ορισιτκά χθες, Παρασκευή, ένα από τα δύο τεράστια μεταλλουργικά εργοστάσια όπου οι υπερασπιστές της πόλης αντιστέκονται σε υπόγεια τούνελ και μπούνκερ.

Το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε έναν σιωπηλό σωρό ερειπίων από σίδερα και τσιμέντο, χωρίς να φαίνεται κανένα σημάδι υπερασπιστών.

Στη Μικολάγιφ, μια πόλη κοντά στο νότιο μέτωπο, η Ρωσία έπληξε ένα εργοστάσιο επισκευής στρατιωτικών οχημάτων.

Οι επιζώντες Ουκρανοί (μάλλον πολύ λιγότεροι από τους 3.000 που ήταν αρχικά κλεισμένοι στην βιομηχανική ζώνη με βάση μαρτυρίες και την σφοδρότητα των βομβαρδισμών) συνεχίζουν να μάχονται εντός του Azovstal.

Με βάση και τις τελευταίες πληροφορίες, οι τελευταίοι μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, έχουν πλέον και σοβαρό πρόβλημα σίτισης ενώ τα πυρομαχικά τους τελειώνουν.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη… Μάχες σημειώνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς επιπλέον μονάδες για να επιτεθεί στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνκ σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Φυσικά το ουκρανικό ΥΠΑΜ επιχείρησε να παρουσιάσει μία εικόνα ότι ακόμα η κατάσταση στην Μαριούπολη «παλεύεται» αλλά δεν είναι έτσι. Ακόμα πολεμούν τα υπολείμματα της αρχικής δύναμής των 22.000 ανδρών που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη.

Κι όταν λέμε υπολείμματα με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς, έχουν σκοτωθεί 16.000 ένοπλοι Ουκρανοί (φυσικά μόνο το νούμερο αυτό καθιστά αυτομάτως γραφικότητα τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι ότι ο ουκρανικός Στρατός έχει μόλις… 2.500-3.000 νεκρούς ενώ οι Ρώσοι κατ’ αυτόν έχουν 20.000 νεκρούς!) συνολικά στην Μαριούπολη.

Ο ιδιοκτήτης αμφότερων των τεράστιων χαλυβουργιών της Μαριούπολης, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, Ρινάτ Αχμέτοφ, δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει την πόλη.

«Η Μαριούπολη είναι μια παγκόσμια τραγωδία και ένα παγκόσμιο παράδειγμα ηρωισμού. Για μένα, η Μαριούπολη ήταν και θα είναι πάντα μια ουκρανική πόλη», δήλωσε ο Αχμέτοφ στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριούπολη είναι το κύριο λιμάνι του Ντονμπάς, μια περιοχή που αποτελείται από δύο επαρχίες στη νοτιοανατολική Ουκρανία, το  Ντονέτσκ και το Λουγκάνσγκ.

Πάντως, η έλευση της άνοιξης θα είναι υπέρ των Ρώσων γιατί σύντομα το έδαφος της Ουκρανίας θα πάψει να είναι λασπώδες και αυτό σημαίνει πως οι μεγάλες ρωσικές φάλαγγες θα μπορέσουν να κινηθούν εύκολα και ακόμα καλύτερα όσο θα μπαίνει το καλοκαίρι και θα ξεραίνεται το έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας