ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πρυτανεία που τελεί υπό κατάληψη

777

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ στην οδό Πανεπιστημίου ενώ το κτίριο βρίσκεται σε κατάληψη από φοιτητές του Πανεπιστημίου και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών.

Κυρίως δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πρυτανεία και δεν επιτρέπουν σε κανένα να πλησιάσει. Από το πρωί της Δευτέρας φοιτητές και σπουδαστές έχουν προχωρήσει κατάληψη. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς από το πρωί της Δευτέρας (13/3), φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου αλλά και σπουδαστές των καλλιτεχνικών διαμαρτυρόμενοι τόσο για τη «δολοφονία στα Τέμπη» όσο και για την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών. Σύμφωνα με τα foititikanea.gr, διεκδικούν «την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου την άμεση κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, οι αστυνομικές δυνάμεις ολοένα και αυξάνονται ενώ αρκετοί έχουν προσέλθει στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα στήριξης της κατάληψης και όσων βρίσκονται εντός της πρυτανείας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκονται στο σημείο, για αποτρεπτικούς σκοπούς, δηλαδή για να μην μπουν περισσότεροι στην κατάληψη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για είσοδο στο κτίριο.

Στις 17:00 σήμερα οι φοιτητές και σπουδαστές απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας