Μαριούπολη: Επιχείρησε μαζική έξοδο το τάγμα Αζόφ-Βαριές απώλειες από Ρωσικά πυρά

1411
Τα μυστικά που κρύβει το Azovstal – Δυτικοί «σύμβουλοι» και βιολογικό εργαστήριο;

H κατάσταση των Ουκρανών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη έχει έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο καθώς δεν έχουν καμία δίοδο διαφυγής και καμία οδό εφοδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μαριούπολη, το Τάγμα Αζόφ επιχείρησε να πραγματοποιήσει μαζική έφοδο προς το λιμάνι της πόλης με το σκεπτικό να διαπεράσουν τις ρωσικές δυνάμεις που το ελέγχουν και να επιχειρήσουν να διαφύγουν δια της παραλιακής οδού και από εκεί να κινηθούν προς Βορρά.

Συνολικά υπλογίζεται ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε από 1.500 Ουκρανούς και υπολογίζεται ότι αυτοί είναι και όσοι έχουν απομείνει πραγματικά μέσα στην βιομηχανική ζώνη (στο ρωσικό Επιτελείο υπολόγιζαν από 1.500 μέχρι και 3.000).

Η έφοδος απέτυχε. Οι Ρώσοι σεν αιφνιδιάστηκαν και αντέδρασαν συντεταγμένα προκαλώντας βαρύτατες απώλειες στους Ουκρανούς και αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στις οχυρές θέσεις τους εντός του συγκροτήματος Αzovstal.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 Ουκρανοί και καταστράφηκαν αρκετά από τα τεθωρακισμένα οχήματά τους.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει και Γάλλος δημοσιογράφος εντός του Τάγματος Αζόφ βρίσκονται πολλοί ξένοι μαχητές και Αμερικανοί οι οποίοι είναι αυτοί που κατευθύνουν τις επιχειρήσεις και όχι οι Ουκρανοί, όπως καταγγέλλει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρωσικές πηγές αναφέρουν την ύπαρξη ενός βιολογικού εργαστηρίου στα υπόγεια του Azovstal.

To σίγουρο είναι ότι στην Δύση ανησυχούν περισσότερο για όσους πιαστούν ζωντανοί παρά για τους νεκρούς, γιατί αν υπάρχουν όπως φαίνεται, εκατοντάδες Δυτικοί μέσα στο Azovstal, είναι σίγουρο ότι οι Ρώσοι θα το εκμεταλλευτούν για να αποδείξουν τον σκοτεινό ρόλο της Δύσης στην ουκρανική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας