Μακελειό στο Bakhmut-Οι Ρώσοι έστησαν “No Escape Zone”– Όπου φύγει-φύγει οι Ουκρανοί

1557

Πάνω από 500 νεκροί – Βομβαρδίζονται ουκρανικά κονβόι

Σφαγή λαμβάνει χώρα περιμετρικά του Bakhmut με τους Ρώσους να έχουν στήσει μια “No Escape Zone” και να βομβαρδίζουν ουκρανικά στρατιωτικά κονβόι που προσπαθούν να διαφύγουν από την πόλη με κατεύθυνση το Chasiv Yar.

Οι εικόνες δείχνουν μια μη-συντεταγμένη και χαοτική αποχώρηση των ουκρανικών ΕΔ ακριβώς όπως ανέφερε εξαρχής το WarNews247.

Tα βίντεο δείχνουν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους στο Bakhmut καθώς προσπαθούν να υποχωρήσουν μέσα από δύο αγροτικούς δρόμους.

Ρωσικά drone καταγράφουν την πορεία των Ουκρανικών ΕΔ και στέλνουν τις συντεταγμένες στο πυροβολικό.

Ακολουθεί σφαγή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας μεγάλης ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας. Τα τεθωρακισμένα καταστράφηκαν και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 στρατιώτες.

Προχθές το βράδυ όταν ξεκίνησε η κύρια υποχώρηση των Ουκρανών οι νεκροί και οι τραυματίες σύμφωνα με ρωσικές πηγές έφτασαν τους 490!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει το 50% της πόλης. Υπάρχουν γύρω στους 4.000 Ουκρανούς στρατιώτες που αρχίζουν να εγκλωβίζονται στο κέντρο της πόλης καθώς οι Ρώσοι επιτίθενται από βορρά, ανατολή και νότο.

Επιπλέον, τα τεθωρακισμένα και άρματα μάχης κολλάνε στην λάσπη, κάτι που δυσκολεύει την ουκρανική υποχώρηση.

Διάσπαρτες ουκρανικές μικρές ομάδες προσπαθούν να διαφύγουν. Ούτε και αυτό όμως είναι εύκολο.

Όλοι οι δρόμοι από την πόλη βρίσκονται πλέον υπό τα σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού, όλμων και αρμάτων μάχης.

Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι εκκαθάρισαν το 50% της πόλης – Όπου φύγει φύγει οι Ουκρανοί

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας λαμβάνονται πληροφορίες για προέλαση των ρωσικών δυνάμεων από διάφορες κατευθύνσεις στο Bakhmut.

Το πρώτο μισό της ημέρας, υπήρχαν πληροφορίες ότι περίπου το 40% της επικράτειας της πόλης ήταν ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον αυξηθεί. Το έδαφος της πόλης που τίθεται υπό έλεγχο αυξάνεται κυριολεκτικά ώρα με την ώρα.

Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι οι επιθέσεις της PMC Wagner έρχονται ταυτόχρονα από τρεις κατευθύνσεις. Η πιο δύσκολη κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς και στην περιοχή των συνοικιών Zabakhmutka. Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να κινούνται προς το κέντρο, αποκόπτοντας τις ουκρανικές μονάδες σε διάφορα σημεία όπου συμπιέζονται τοπικοί κυκλικοί δακτύλιοι.

Ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση στην περιοχή του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ivanovskoye (Krasnoe) – Artemovsk. Ωστόσο, το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε πολλά τεθωρακισμένα οχήματα αναχαιτίζοντας την ουκρανική επίθεση.

Μονομαχίες Sniper λαμβάνουν χώρα σε διάφορες συνοικίες του Μπαχμούτ. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί υπόγεια κτιρίων κατοικιών ως αποθηκευτικό χώρο πυρομαχικών.

Αρκετές από αυτές τις κρύπτες έχουν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στα βόρεια της πόλης, στην περιοχή Stupki, στην περιοχή Zabakhmutka και νότια της συνοικίας που ονομάζεται “Airplane”.

Ανάμεσα στα πυρομαχικά που ανακαλύφθηκαν είναι νάρκες, όλμοι, VOG, ATGM (κυρίως τύπου ΝΑΤΟ) και όχι μόνο.

Δείτε βίντεο από το μνημείο του Τ-34 85 στο Μπαχμούτ το οποίο κατέλαβαν οι Ρώσοι και ύψωσαν την σημαία της PMC Wagner.

 

Δείτε βίντεο από την ουκρανική υποχώρηση

Bild: Το Bakhmut προκάλεσε διχόνοια μεταξύ Zelensky και Zaluzhny

Η στρατιωτική κατάσταση γύρω από το Artemivsk και στην ίδια την πόλη προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ του Volodymyr Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες ζήτησε την υποχώρηση των δυνάμεων από αυτή την πόλη, γράφει η Bild.

Πιο αναλυτικά, η Bild αναφέρει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Ζαλούζνι «ζήτησε να σκεφτεί ο Ζελένσκι την  υποχώρηση από το Μπαχμούτ»

Η Bild γράφει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μάλλον συμμερίζονται τη θέση του Ζαλούζνι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτών στο Μπαχμούτ δεν καταλαβαίνουν γιατί παραμένουν στην πόλη. Τα παιδιά στο Bakhmut κάνουν ερωτήσεις: ποια είναι η στρατηγική; Γιατί να σκάβουμε όταν μας περικυκλώνει ο εχθρός;» ανέφερε ένας στρατιωτικός αναλυτής υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Αρχηγείου του Ανώτατου Διοικητή στην Ουκρανία, αποφασίστηκε η συνέχιση της υπεράσπισης του Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ).

«Αξιολογώντας την πορεία της αμυντικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος ρώτησε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον διοικητή της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων Khortytsya Alexander Syrsky σχετικά με περαιτέρω ενέργειες στην κατεύθυνση του Bakhmut.

Μίλησαν υπέρ της συνέχισης της αμυντικής επιχείρησης και της περαιτέρω ενίσχυσης των θέσεων μας στο Μπαχμούτ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο (διοίκηση) του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας