Μ.Ανατολή-Επιστολή 13 ΥΠΕΞ στο Ισραήλ – «Να μην πραγματοποιηθεί χερσαία εισβολή στη Ράφα»

528

Η πρωτοβουλία των 13 ΥΠΕΞ, όσο σωστή κι αν μοιάζει με τις παρούσες συνθήκες, είναι εντελώς καθυστερημένη και πιθανότατα υποκριτική. Μετά από την γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων , θυμήθηκαν να στείλουν επιστολή όπου κυριολεκτικά (παρα) καλούν το Ισραήλ να μην εισβάλει στη Ράφα , ενώ θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν προβεί σε λήψη μέτρων και κυρώσεων, όπως έσπευσαν να κάνουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ έναρξης του ουκρανικού πολέμου στην Ρωσία . Πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών επομένως 

 Π.Δ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με τη  Süddeutsche Zeitung. Παράλληλα, οι υπουργοί καλούν επίσης να φτάσουν μεγαλύτερες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό.

Στους υπογράφοντες συγκαταλέγονται οι ΥΠΕΞ έξι από τις επτά χώρες της G7, πλην ΗΠΑ. Το κείμενο φέρει τις υπογραφές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά, καθώς επίσης και της Αυστραλίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, τς Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Σουηδίας.

Στο τετρασέλιδο κείμενο με παραλήπτη τον ομόλογό τους Ισραέλ Κατς, υπογραμμίζουν πως υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα και θυμίζουν πως καταδίκασαν την επίθεση του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα καλούν την κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν σταματά να χειροτερεύει.

Πιο συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, καλούν τις ισραηλινές αρχές να ανοίξουν όλες τις χερσαίες διελεύσεις προς τη μικρή παραθαλάσσια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε την ανάπτυξη περαιτέρω δυνάμεων στη Ράφα. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες έχουν βομβαρδιστεί ήδη εκατοντάδες θέσεις της Χαμάς και έχουν καταστραφεί αρκετές υπόγειες σήραγγες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ, περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν πλέον φύγει από την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας