Λουκασένκο:Ο πόλεμος τραβάει πέραν του αναμενόμενου-Ο Ρωσικός Στρατός θέλει δυναμικότερη αντίδραση

573
Ο πόλεμος τραβάει πέραν του αναμενόμενου

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στο Associated Press στέλνοντας πολύ σοβαρό τελεσίγραφο σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Ο Α.Λουκασένκο έκανε πρώτα την αυτοκριτική του και προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του. Στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος δεν πάει καλά και έχει διαρκέσει πάνω από το αναμενόμενο ενώ ζήτησε λύση εδώ και τώρα για την Ουκρανία.

Διαφορετικά προειδοποίησε Ουκρανία, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ:

  • Με χρήση νέων όπλων, πχ  βιολογικά, χημικά ακόμη και πυρηνικά. Μίλησε ξεκάθαρα για νέο “ποιοτικό επίπεδο επιχειρήσεων”
  • Με σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ
  • Είπε ξεκάθαρα ότι ο ρωσικός Στρατός θέλει να αντιδράσει και αυτό μπορεί να γίνει παρά την θέληση Πούτιν! Σημειώνουμε ότι ο Β.Πούτιν θεωρείται βάση ρωσικού Συντάγματος Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τελευταίο είναι από τα πιο σοβαρά που έχουν ειπωθεί καθώς μίλησε για “απώλεια ελέγχου του Στρατεύματος”. Είτε είναι μπλόφα είτε υπάρχει σοβαρότατη αντίδραση στο ρωσικό Στράτευμα λόγω της μαλθακής συμπεριφοράς Πούτιν απέναντι σε σειρά ΝΑΤΟϊκών προκλήσεων.

Μπορεί αυτό να οδηγήσει στην εκ των έσω ανατροπή και να αναλάβει κάποιος πιο “θερμοκέφαλος” την ηγεσία της Ρωσίας.

Ο Α.Λουκασένκο άφησε πολλά να εννοηθούν. Κατά την γνώμη του γράφοντος αυτό ακριβώς υπονόησε καθώς σήμερα συνέβη και κάτι άλλο πολύ σοβαρό και αξιοσημείωτο…

“Ο πόλεμος δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο”

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε πως έχει αμφιβολίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «πάει σύμφωνα με το σχέδιο» της Ρωσίας, κατά την διάρκεια συνέντευξής του με το Associated Press.

Επίσης, ο Λουκασένσκο υποστήριξε την ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν περίμενε αυτός ο πόλεμος «να τραβήξει τόσο πολύ».

Αναφέρθηκε στη σύγκρουση ως «πόλεμο», σε αντίθεση με τη φράση που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο, που λέει ότι η εισβολή είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Δεν γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες για να πω αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, όπως λένε οι Ρώσοι. Θέλω να τονίσω ξανά, νιώθω ότι αυτή η επέμβαση έχει καθυστερήσει.

Αλλά γιατί η Ουκρανία, στο έδαφος της οποίας συνεχίζεται στην πραγματικότητα η ειδική επιχείρηση, οι εχθροπραξίες, πεθαίνουν άνθρωποι – γιατί η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις διαπραγματεύσεις;  είπε ο Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της ειρήνης.

«Δεν δεχόμαστε κατηγορηματικά κανένα πόλεμο», είπε. «Έχουμε κάνει και κάνουμε τα πάντα τώρα για να μην γίνει πόλεμος».

“Απαράδεκτη μια χρήση πυρηνικών όπλων – Δεν γνωρίζω τα σχέδια Πούτιν”

Μίλησε επίσης κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, αλλά δεν αποκάλυψε αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σχέδια να εξαπολύσει ένα τέτοιο χτύπημα.

Ο Λουκασένκο είπε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα ήταν «απαράδεκτη γιατί είναι ακριβώς δίπλα μας – δεν είμαστε πέρα ​​από τον ωκεανό όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες».

«Είναι επίσης απαράδεκτο γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την τροχιά του πυραύλου», είπε.

«Το αν η Ρωσία είναι ικανή ή όχι – είναι μια ερώτηση που πρέπει να θέσετε στη ρωσική ηγεσία».

«Δεν αποδεχόμαστε κατηγορηματικά κανένα πόλεμο. Κάναμε και κάνουμε τα πάντα τώρα για να μην γίνει πόλεμος. Χάρη σε εμένα δηλαδή, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας έχουν ξεκινήσει», είπε.

Ο Λουκασένκο αποκάλεσε τον Πούτιν «μεγάλο αδερφό του» και είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει «πιο στενές, πιο ανοιχτές ή πιο φιλικές σχέσεις με κανέναν από τους παγκόσμιους ηγέτες εκτός από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας».

“Η επιχείρηση θα τελειώσει με ρωσική νίκη – Η Ρωσία είναι καταδικασμένη να νικήσει”

Η Ρωσία «δεν μπορεί εξ ορισμού να χάσει αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Λουκασένκο, σημειώνοντας ότι η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα που στέκεται στο πλευρό της Μόσχας, ενώ «έως και 50 κράτη έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους» στο πλευρό της Ουκρανίας.

“Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει με ρωσική νίκη.

Οι Ουκρανοί δεν θα πετύχουν και οι Αμερικανοί το καταλαβαίνουν αυτό καλύτερα από τον καθένα.

Η Ρωσία, με όλες τις δυσκολίες είναι καταδικασμένη να κερδίσει.

“Πρέπει να συμφωνήσουμε τώρα πριν πάμε σε νέο ποιοτικό (!) στάδιο επιχειρήσεων”

Επομένως, πρέπει να σταματήσουμε και να συμφωνήσουμε. Αυτό είναι δυνατό τώρα, έως ότου η σύγκρουση περάσει σε ένα ποιοτικά νέο στάδιο.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, σήμερα είναι ακόμα δυνατό να εγκαταλείψουμε τη σύγκρουση, ώστε «η κλιμάκωση να μην περάσει σε ποιοτικά νέο επίπεδο και η Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει ακόμη πιο σοβαρά όπλα».

«Αλλά το έχει. Δεν μιλάω για πυρηνικά όπλα. Η Ρωσία έχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Σημείωσε ότι εάν η σύγκρουση περάσει σε ένα νέο επίπεδο, «κανένα ΝΑΤΟ, κανένας Αμερικανός χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά με οποιαδήποτε σύγχρονα όπλα δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία».

«Όχι επειδή οι Ουκρανοί δεν μπορούν… Απλώς δεν θα εκπαιδευτούν να πολεμούν με αυτά τα όπλα», είπε ο Λουκασένκο.

Πρόσθεσε ότι έχει στοιχεία για το πόσα όπλα που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές χώρες αιχμαλωτίζονται από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης

“Ο Πούτιν δεν θέλει σύγκρουση με ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ο Στρατός θα αντιδράσει”

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν δεν επιδιώκει μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και η Δύση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Πιθανότατα δεν θέλει μια παγκόσμια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ. Χρησιμοποίησε το.

Χρησιμοποιήστε το και κάντε τα πάντα για να μην συμβεί αυτό.

Διαφορετικά, ακόμα κι αν ο Πούτιν δεν το θέλει, ο στρατός θα αντιδράσει», προειδοποίησε ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Δεν απειλούμε κανέναν και δεν πρόκειται να απειλήσουμε και δεν θα το κάνουμε. Επιπλέον, δεν μπορούμε να απειλήσουμε — ξέρουμε ποιος μας αντιτίθεται, οπότε το να εξαπολύσουμε κάποιου είδους σύγκρουση, κάποιου είδους πόλεμο εδώ … δεν είναι απολύτως προς το συμφέρον του κράτους της Λευκορωσίας. Έτσι η Δύση μπορεί να κοιμάται ήσυχα», είπε.

Τέλος, κατηγόρησε τη Δύση – ειδικά την Ουάσιγκτον – για την πυροδότηση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να αδράξουν τη στιγμή, συνδέοντας τους συμμάχους τους με τον εαυτό τους και να πνίξουν τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία. Είναι ο στόχος τους, να τακτοποιήσουν τη Ρωσία και μετά την Κίνα», είπε.

Ο Λουκασένκο είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι λαμβάνει εντολές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σήμερα δεν είναι ο Ζελένσκι που διοικεί την Ουκρανία – δεν υπάρχει προσβολή, αυτή είναι η άποψή μου, ίσως κάνω λάθος», είπε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι αν το πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, «όλα θα σταματήσουν μέσα σε μια εβδομάδα»

Δείτε το βίντεο

Πηγή: warnews247 – Βασίλης Καπούλας 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας