Λευκορωσία: Πρωτοφανής συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων-Προσγειώθηκαν MiG-31 με βλήματα Kinzhal

1371
Λευκορωσία: Πρωτοφανής

Πρωτοφανής είναι η συγκέντρωση  ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Λευκορωσίας, απόρροια της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Μινσκ να αναπτύξουν από κοινού στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι η Λευκορωσία εισέρχεται στο πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και αυτό μόνο άσχημα νέα είναι για τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ:

Τουλάχιστον 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν φτάσει στην Λευκορωσία, μαζί με εκαντοδτάδες θωρακισμένα οχήματα και υποστηρικτικό υλικό, ενώ 4 MiG-31 προσγειώθηκαν σήμερα σε αεροπορική βάση κοντά στο Μινσκ φέροντας τα πολυηχητικά βλήματα Kh-47M2 Kinzhal των 10 mach τα οποία είναι πρακτικά μη ανασχέσιμα.

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σιδηροδρομική συρμοί με δεκάδες οχήματα φορτηγά. Α/Κ πυροβόλα 2S5 Giatsint και ΤΟΜΑ  MT-LB καταφθάνουν στην Λευκορωσία προκειμένου να σχηματίσουν μαζί με τις λευκορωσικές δυνάμεις ένα νέο στρατιωτικό σχηματισμό με κατεύθυνση προς το Κίεβο.

Το νέο σύμβολο της δύναμης αυτής είναι ο αριθμός 2 μέσα σε ένα τρίγωνο, αντί του γνωστού Ζ που χρησιμοποιείται από τις άλλες ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας  δήλωσε ότι τουλάχιστον  9.000 Ρώσοι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος  «περιφερειακής ομάδας» δυνάμεων για την προστασία των συνόρων της.

«Τα πρώτα τρένα με ρωσικά στρατεύματα που αποτελούν μέρος της περιφερειακής ομάδας άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία», έγραψε στο Twitter ο Βαλέρι Ρεβένκο, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Η μετεγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θα είναι 9.000 άτομα», συμπλήρωσε ο Ρεβένκο, σημειώνοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε ενημέρωση για τους στρατιωτικούς ακόλουθους.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, λόγω των γνωστών απειλών  από την Ουκρανία και τη Δύση.

Στο μεταξύ νέος αεροπορικός συναγερμός σήμανε την Κυριακή σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις, καθώς θεωρούν πως επίκεινται βομβαρδισμοί.

Συγκεκριμένα, προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές και εκκλήσεις για μετάβαση σε καταφύγια δημοσιεύθηκαν στα κανάλια Telegram των περιφερειακών στρατιωτικών διοικήσεων στις περιοχές Πολτάβα, Τσερνίχοφ, Τσερκάσι, Τσερνίβτσι, Οδησσός, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Ρίβνε, Σούμι, καθώς και του Χμελνίτσκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας